SAMO BOD ZA IBRU

Zlatan natjerao Irca na autogol i spasio Švedsku!

13.06.2016 u 20:02

Bionic
Reading

Švedska nogometna reprezentacija u svojoj prvoj utakmici na Euru u skupini E uspjela je izvući bod protiv Irske, zahvaljujući autogolu Clarka za konačnih 1:1...

Od Zlatana Ibrahimovića i njegovih Šveđana mnogo se očekivalo ovog ponedjeljka, ali odigrali su vrlo slabu utakmicu protiv Irske i mogu biti sretni što nisu izgubili.

Irci su bili ti koji su nizali prilike u prvom dijelu, a Hendrick je bio najbliži pogotku kada je u 32. minuti dalekometnim udarcem pogodio gredu. Šveđani su izdržali do poluvremena, ali pokleknuli su u 47. minuti kada je Wes Hoolahana krasno zabio nakon ubačaja Colemana, na oduševljenje irskih navijača u Parizu.

Ipak, Švedska se nakon primljenog pogotka probudila i počela igrati, a nakon nekoliko propuštenih prilika, u 71. minuti ubačaj Zlatana Ibrahimovića s lijeve strane pronašao je glavu braniča Clarka koji je atraktivno proslijedio loptu u vlastitu mrežu.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a podjela bodova mogla bi biti problem za obje ekipe, jer sada moraju napraviti nešto protiv Italije i Belgije u sljedećim utakmicama. U slučaju poraza u sljedećim utakmicama ni treće mjesto neće biti dovoljno za prolazak dalje.


EP u nogometu, skupina E

Irska – Švedska 1:1 (Hoolahan 47 / Clark a. g. 71)