svi su odahnuli

Zlatan Ibrahimović vratio se u redove Milana i najavio velike promjene u novoj sezoni; ovim je izjavama raspametio navijače 'rossonera'

31.08.2020 u 17:27

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović (38) odlučio je još godinu dana ostati u Milanu kako bi pomogao nekad moćnim 'rossonerima' na putu povratka u Ligu prvaka i u osvajanju dugo očekivanog novog vrijednog trofeja. Potpisao je do 30. lipnja 2021. godine...

Zlatan Ibrahimović je u siječnju ove godine po drugi put u karijeri stigao u Milan i pomogao klubu u ostvarenju niza od 13 utakmica bez poraza, što je 'rossonerima' donijelo šesto mjesto u Serie A i plasman u kvalifikacije Europske lige. Milan se priključuje od 2. kola, a upravo je danas odlučeno da će gostovati kod irskog Shamrock Roversa.

'AC Milan sa zadovoljstvom objavljuje da je Zlatan Ibrahimović obnovio ugovor s klubom. Švedski prvak započeo je putovanje s klubom 2010. godine, kada je upisao 85 nastupa i postigao 56 golova tijekom borbe koja je donijela jedan 'scudetto' i jedan Superkup. Ibrahimović se vratio u Milan u siječnju ove godine i značajno je pridonio povratku Milana u Europu, postigavši ​​11 golova u 20 utakmica', poručili su iz kluba.

Ibrahimović je u razgovoru za klupsku televiziju i sam najavio kako se u Milan vratio da bi - ostao.

'Konačno je sve sređeno i mogu se vratiti tamo gdje se osjećam kao kod kuće. Sad je vrijeme da se primimo ozbiljnog posla i krenemo. Nisam došao ovdje biti maskota. Ovdje sam da napravimo rezultat i da pomognem momčadi, treneru i klubu da dovedemo Milan tamo gdje pripada', kazao je Ibrahimović te nastavio:

'Bili smo dobri posljednjih šest mjeseci, ali ništa nismo osvojili, a ove godine mogu biti ovdje od početka. Moramo nastaviti tamo gdje smo stali, naporno raditi i žrtvovati se.'

Navijači 'rossonera' na društvenim mrežama su euforično reagirali na ove njegove izjave, svi jedva čekaju početak nove sezone u kojoj se napokon nadaju boljim rezultatima posrnulog velikana.

Naime, Milan od 2011. godine nije osvojio niti jedan važan trofej, tada su 'rossoneri' posljednji put bili prvacima Italije. Njihov zadnji nastup u Ligi prvaka bio je u sezoni 2013./'14. što je poražavajuće za klub koji u svojim vitrinama ima sedam naslova prvaka Europe i čak 18 trofeja prvaka Italije.

Ibrahimović je u Milan po drugi put stigao nakon što je godinu dana proveo u američkom MLS-u igrajući za Los Angeles Galaxy. Prethodno je igrao za europske velikane Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, PSG i Manchester United. Sada je potpisao novi ugovor na godinu dana, vrijedan oko sedam milijuna eura.

No, ujedno je Ibra najavio i veliku promjenu u sezoni koja uskoro započinje. Odlučio je uzeti novi broj na dresu, proteklih šest mjeseci igrao je s brojem 21 na leđima, a od sada će zabijati u dresu s brojem 11 kojeg je imao u svom prvom 'mandatu' na San Siru, od 2010. do 2012. godine.

  • +5
Zlatan Ibrahimović protiv Cagliarija, 38. kolo Serie A, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI