dugo je razmišljao

Zlatan Ibrahimović otkrio kakva se drama u njegovu životu odigravala ovog ljeta: Bio sam na rubu, već sam se odlučio...

05.12.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Nogomet je u ljeto 2020. godine zamalo ostao bez jednog od u ovom trenutku najpopularnijih svjetskih nogometaša. Zlatan Ibrahimović (39) sada je u iskrenom razgovoru za Sky Sport otkrio što se sve prije samo nekoliko mjeseci događalo u njegovoj glavi

'Na kraju prošle sezone trener Stefano Pioli upitao me što namjeravam učiniti, koji su mi planovi... Rekao sam mu da neću nastaviti', otkrio je Zlatan Ibrahimović (39) u razgovoru za Sky Sport i dodao:

'Rekao sam mu da odlazim jer sam znao koliko žrtvujem zbog obitelji koja je u Švedskoj. Htio sam se vratiti kući i to sam rekao Pioliju. U redu je bilo šest mjeseci, ali ne želim ovdje ostati još godinu dana. On mi je rekao da poštuje moju odluku, ali sljedećeg dana me ponovo nazvao...'

Bili su to dramatični sati u redovima Milana, čelnici 'rossonera' i trener Pioli na sve su načine pokušavali zadržati Ibrahimovića barem još jednu sezonu.

'Rekao je da me prelako pustio i da ne može ostati na tome. Poručio je da će ovo biti totalno drugi tim bez mene. No, ja sam ostao pri svojoj odluci. Bio sam na rubu, već sam odlučio... Rekao sam mu da idem u mirovinu, da zaboravi na poboljšani ugovor jer mi to nije bitno u ovim godinama', pričao je Ibra koji je vrlo brzo promijenio mišljenje:

'A onda se nešto promijenilo. Nisam htio da mi kasnije bude žao... Bio sam na odmoru, ali sam pomislio kako bi to bio novi fascinantan i težak izazov za mene. Nisam se želio umiroviti samo tako, da na kraju požalim zbog toga. Ipak sam odlučio nastaviti! Nazvao sam svog menadžera Mina Raiolu i rekao mu da završi dogovor s Milanom i potpisao sam novi ugovor. No, isprva sam bio uvjeren da idem u mirovinu. Znate, još u Manchester Unitedu sam razmišljao o mirovini, a imao sam tada 35 ili 36 godina.'

  • +9
Zlatan Ibrahimović u dresu Milana Izvor: EPA / Autor: CESARE ABBATE

Na kraju je Ibrahimović ipak potpisao s 'rossonerima' na još jednu sezonu. I nije požalio - predvodi Milan koji ima sedam pobjeda iz devet utakmica i na prvom je mjestu ljestvice Serie A. Uz to je Ibra ove sezone zabio čak 11 golova u 10 utakmica, a od toga je čak 10 golova zabio u Serie A i prvi je strijelac lige!

'Za sada nam ide dobro. Ne možemo razmišljati o nekim velikim ciljevima i nedostižnim snovima, moramo ići utakmicu po utakmicu. Moramo igrati najbolje što je moguće jer smo mlada ekipa', analizira ovosezonsku momčad Milana Zlatan Ibrahimović koji je za kraj pojasnio zašto je odabrao povratak u redove 'rossonera':

'Umjesto da sam stigao u momčad koja je već na vrhu, bolje je doći u ekipu koja se tek 'slaže' i odvesti je na vrh. Da sam se toga bojao, ne bih potpisao novi ugovor. Prije 10 godina sam imao drugi status i ego, ali danas imam više iskustva, bolje razumijem situaciju', završio je neuništivi Zlatan Ibrahimović.

  • +17
SSC Napoli - AC Milan, 22.11.2020. Izvor: EPA / Autor: CESARE ABBATE