neuništivi ibra

Zlatan otkrio tajnu dugovječnosti; u boljoj je formi od dvostruko mlađih protivnika, a svi se pitaju kakve veze s tim imaju - kobasice...

17.11.2020 u 11:40

Bionic
Reading

Tko bi rekao da je Zlatan Ibrahimović 'zagazio' u četvrto desetljeće života? Neuništivi Ibra kao da je otporan na sve moguće ozljede i bolesti koje 'starost' donosi, svaki se put vraća jači nego ranije, a na terenu djeluje bolje od svojih puno mlađih protivnika

Zlatan Ibrahimović (39) jedan je od najstarijih aktivnih nogometaša u 'ligama petice', posebice kad su napadači u pitanju. Nije čudno kad su golmani aktivni u njegovim godinama, ali na njegovoj poziciji baš i nema puno njegovih vršnjaka.

A Zlatan i dalje zabija kao i najboljim danima, godine kao da nisu ostavile traga na njemu. Uz fantastične fizičke predispozicije koje mu sasvim sigurno pomažu da još uvijek bude na samom vrhu, mentalna snaga je to što Ibru izdvaja od većine ostalih.

Iako je tijekom duge i prebogate karijere imao brojne teške ozljede, Zlatan se uvijek vraćao još jači, a i sam je često isticao kako je mentalna snaga njegova najveća prednost.

'Sve je u glavi, sve je do te mentalne snage. Mlad si i svjež onoliko koliko si 'svjež' u glavi. Godine su samo broj jer tvoja glava odlučuje koliko si mlad ili star', riječi su Zlatana Ibrahimovića koje je često izgovarao proteklih godina.

I stvarno je tako, barem što se Ibrahimovića tiče. Zlatan je iz godine u godinu sve bolji, gotovo neuništiv, a kako se sada čini, na terenu ćemo ga gledati i s 40 godina.

  • +4
AC Milan - Hellas Verona, 8.11.2020. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Dodajmo i to kako Ibrahimović, što se prehrane tiče, nema nekih strogo određenih pravila. Jasno, brzu hranu jede u najmanjoj mogućoj mjeri ili je uopće ne konzumira, ali su meso i riba jedni od glavnih sastojaka u njegovoj prehrani.

Zlatan Ibrahimović se na društvenim mrežama često 'hvali' svojim trofejima jer su mu lov i ribolov velika strast, a sam je priznao kako mu je omiljena hrana - kobasica. Da, to je jedna od tradicionalnih švedskih poslastica, tradicionalna 'brza hrana', a najpoznatija je švedska tradicionalna kobasica Falukorv koja je najsličnija parizeru.

Eh, možda je baš u tome tajna dugovječnosti Zlatana Ibrahimovića...