nije htio u milan

Zlatan Ibrahimović htio kopirati Diega Maradonu, ali onda se 'ukazao' Mario Pašalić sa svojom Atalantom i promijenio povijest

01.12.2021 u 15:01

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović kazao je kako se skoro pridružio Napoliju prije nego što se vratio u AC Milan 2019. godine, jer je želio oponašati argentinskog velikana Diega Maradone osvajanjem Serie A s napuljskim klubom.

Ibrahimović (40) se pridružio Milanu po drugi put u prosincu 2019. nakon što je napustio LA Galaxy.

Međutim, Šveđanin je u početku bio u iskušenju zbog mogućnosti da odvede Napoli do svog prvog Scudetta nakon trijumfa s Maradonom 1987. i 1990. godine.

'Gledajući dokumentarac o njemu, odlučio sam se pridružiti Napoliju i učiniti ono što je Diego učinio - osvojio ligu. Bio sam umoran od Amerike i razmišljao sam o povlačenju, ali moj menađer Mino Raiola je sredio sve s Napolijem. No, tada je vlasnik Napolija Aurelio De Laurentiis otpustio trenera Carla Ancelottija', rekao je Ibrahimović za Corriere della Sera u srijedu.

Ibrahimović je tada upitao menađera koja je momčad u najgoroj formi, a koju može promijeniti.

'Jučer je Milan izgubio 0:5 od Atalante (op.a. u to je utakmici, igranoj 22. prosinca 2019. godine Mario Pašalić zabio gol i bio asistent), kazao mi je Raiola. i tako sam odlučio', kazao je Zlatan.

On je u razgovoru za talijanski list Ibrahimović je također rekao da je njegov čuveni udarac iznad glave za Švedsku protiv Engleske 2012. najdraži gol njegove karijere.

"Englezi su me uvijek podcjenjivali".