NAJVEĆA UTAKMICA

Životna drama slavnog napadača se nastavlja; bolest se vratila i hitno je zaprimljen u bonicu

20.12.2022 u 11:48

Bionic
Reading

Talijanski mediji pišu kako se pogoršalo zdravstveno stanje 58-godišnjeg Gianluce Viallija, nekada sjajnog talijanskog nogometaša, koji je zaprimljen u jednoj londonskoj bolnici

Prije pet godina Vialliju je dijagnosticiran rak gušterače nakon čega je primio dva kruga kemoterapije te se jedno vrijeme vrlo dobro nosio s bolešću. Uostalom, tijekom 2020. godine Vialli je bio u stručnom stožeru talijanske reprezentacije te je s njom proslavio naslov europskog prvaka.

Za talijansku reprezentaciju Vialli je odigrao 59 utakmica te je ukupno postigao 16 pogodaka. Karijeru je započeo u Cremoneseu, klubu iz grada gdje je rođen, a potom je itekako uspješno igrao za Sampdoriju, Juventus i na kraju igračke karijere u Chelseaju.

Osvojio je Ligu prvaka s Juventusom 1996. godine, a prvak Italije je osim s Juventusom bio i sa Sampdorijom s kojom je igrao finale Kupa prvaka protiv Barcelone. Nakon igračke karijere kao trener je radio u Chelseaju i Watfordu, a u posljednje vrijeme je bio član stručnog stožera izbornika Roberta Mancinija u talijanskoj reprezentaciji.