ZASTRAŠUJUĆE AMBICIJE

Predsjednik Fife Gianni Infantino nastavlja šokirati; nova radikalna ideja zbog koje će poludjeti Europa i Južna Amerika

Bionic
Reading

Predsjednik Fife Gianni Infantino opet je krenuo s radikalnim idejama te tako želi da se Svjetsko prvenstvo održava svake tri godine

Komercijalni i sportski uspjeh turnira u Katru ohrabrio je Infantina, koji je prošlog tjedna dao naznaku svojih velikih ambicija objavom da će se prošireno Svjetsko klupsko prvenstvo održati 2025. unatoč tome što nije uspio osigurati potporu igrača, klubova i međunarodnih saveza.

No to nije sve! Predsjednik Fife želi da se Svjetsko prvenstvo održava svake tri godine, a ne četiri, kao do sada. Svjetsko klupsko prvenstvo i kontinentalna natjecanja, kao što je Europsko prvenstvo, održavala bi se preostale dvije godine.

Nikakva promjena nije moguća prije Svjetskog prvenstva 2030. jer su razgovori o međunarodnom kalendaru od 2024. do 2030. blizu zaključenja, no rasprave o radikalnoj temi su počele, tvrdi Daily Mail.

Infantino si je dao vremena da provede svoju revoluciju jer je prošlog tjedna jasno dao do znanja da namjerava odraditi tri puna mandata kao predsjednik Fife, što bi ga zadržalo na funkciji do 2031. godine.

  • +63
Argentina - Francuska, SP u nogometu 2022., finale, 18.12.2022. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

Spomenimo da će se Infantino suočiti s velikim otporom da dobije odobrenje za svoju ideju, unatoč podršci iz Afrike i Azije.

UEFA i južnoamerička konfederacija, CONMEBOL, udružili su se kako bi odbacili prijedlog da se Svjetsko prvenstvo održava svake dvije godine, za koji se zalagao Arsene Wenger, i vjerojatno će se protiviti najnovijoj Fifinoj inovaciji.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal