pochettino na mukama

Zinedine Zidane već bi sjedio na trenerskoj klupi, ali Uefa se 'uplela' pa je njegov povratak malo prolongiran?

01.02.2022 u 13:50

Bionic
Reading

Argentinski nogometni trener, 49-godišnji Mauricio Pochettino, koji je od siječnja 2021. godine na klupi PSG-a 'opasno živi'. Iako je s klubom uvjerljivo vodeći u Ligue 1, ispadanje od Nice u osmini finala Kupa poprilično je naljutilo navijače, ali očito i čelnike kluba, pa se opet zakotrljala priča o njegovoj smjeni

Hoće li Mauricio Pochettino dočekati kraj sezone kao trener PSG-a? Prema pisanju brojnih francuskih medija - teško. Ali puno toga moglo bi se preokrenuti već krajem ovog mjeseca.

Naime, francuske kolege pišu kako bi Argentinac već bio smijenjen, odnosno da bi na klupu PSG-a bio postavljen Zinédine Zidane da u osmini finala Lige prvaka ne igraju pariški klub i bivši klub Zinedinea Zidanea, Real Madrid.

Te su utakmice na rasporedu 15. veljače (op.a., prva se igra u Parizu) te 9. ožujka. I o njima bi itekako mogla ovisiti sudbina Pochettina.

Doduše, čak i da PSG prođe u sljedeću fazu natjecanja, sumnjamo da bi mu bogate gazde kluba, nakon što su doveli Lionela Messija, Sergija Ramosa, Gianluigija Donnarummu, Georginia Wijnalduma, Achrafa Hakimija i Nuna Mendesa, priznali manje od osvojenog naslova u Ligi prvaka.

S prolaskom Reala, čini se, Pochettino bi kupio 'tek vrijeme', i do kraja sezone ne bi imao pravo na krivi korak u ovom natjecanju. U francuskom Kupu ionako je već 'bivši', a velikih 11 bodova prednosti pred Nicom valjda bi uspio sačuvati.