jakirović za tportal

Kao trener Gorice znao je Hajduk zaviti u 'crno', a ni sada se Splićanima neće dopasti njegova prognoza; zanimljiv je odgovor dao i o Ferru

01.02.2022 u 11:31

Bionic
Reading

Hrvatski su prvoligaši proteklog vikenda krenuli s nastavkom natjecanja, a već prvo kolo donijelo je rezultate koji idu u prilog Dinamu. Jer odmaknuo je konkurentima za tri boda, dok je pred Hajdukom zadržao isti bodovni razmak kao i uoči zimske stanke. Za Sergeja Jakirovića, trenera Zrinjskog iz Mostara, a kojeg su mediji vidjeli baš na Dinamovoj klupi, dileme nema - Modri će potvrditi klasu i obraniti naslov

Za razliku od hrvatskih prvoligaša koji su već u natjecateljskoj formi, Sergej Jakirović sa svojim Zrinjskim još uvijek odrađuje pripreme, jer prvenstvo u susjednoj Bosni i Hercegovini, nastavlja se tek 26. veljače.

'Da, nažalost, mi krećemo tek kroz nešto manje od mjesec dana. Stadioni su ovdje loši, ima snijega i teško je imati prave nogometne uvjete. I zato smo mi 45 dana u 'hladnom pogonu', odnosno skoro tri mjeseca bez nogometa. No, sada je napokon živnulo, mi smo na pripremama u Međugorju, vrijeme je prekrasno', javio se 45-godišnji Jakirović za tportal.

Kad ste već u Međugorju, možda vas Zdravko Mamić ponovno krene nagovarati da dođete na Dinamovu klupu?

'Ha,ha.. To je sve moguće u mom poslu. Ali zasad ništa od toga. Produžio sam ugovor za još jednu sezonu sa Zrinjskim. Brzo smo se dogovorili, jer mi je ovdje odlično. Naravno, ja sam svjestan da rezultat diktira sve, ali zasad je atmosfera u ekipi pozitivna, imamo odlične rezultate, veliko zajedništvo i na dobrom smo putu napraviti nešto veliko'.

Inače, Zrinjski je nakon 19 kola uvjerljivo vodeća momčad lige, s 12 bodova prednosti pred drugoplasiranim Tuzla Cityjem.

Prošlog vikenda Dinamo je stekao tri boda prednosti pred konkurentima, pobijedivši Rijeku u izravnom dvoboju, dok je Osijek kiksao kod kuće protiv Slaven Belupa.

'Da, Dinamo je napravio veliki posao, a u tome mu je 'pomogao' i Osijek neplaniranim gubitkom bodova. Ta Dinamova pobjeda bila je jednosmjerna utakmica. Jer sada se je vidjela klasa Dinamovih igrača, koji su očito svježi, pa je i kvaliteta došla do izražaja, što tijekom jeseni, zbog europskih obveza i zgusnutog rasporeda utakmica, odnosno igranja svaka tri dana, nisu mogli demonstrirati. Naravno, sve su to konkurenti za naslov iskoristili, te ostali bodovno blizu. Ali sada je Osijek izgubio tri boda na domaćem terenu. Što se utrke s Hajdukom tičem, mislim da će ta neizvjesnost potrajati sve dok se ne odigra ona zaostala utakmica na Poljudu. No, bez obzira na sve, Dinamo je favorit za naslov, jer ima kontinuitet pobjeđivanja. To ne znači da mu ovi klubovi neće parirati, ali svakako Dinamu dajem najveće izglede za osvajanje prvog mjesta'.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

NK Dinamo - NK Rijeka 2:0 sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

Dinamo je ispao iz kupa, ali zato protiv Seville traži senzaciju u Europskoj ligi. Može li im to natjecanje, ako mu se dogodi čudo, dodatno iscrpljivati Modre?

'Siguran sam da će Dinamo dati sve od sebe da dođe do čuda. Ali moramo biti svjesni razlike u kvaliteti, te činjenice da je Sevilla to natjecanje osvajala već šest puta, od toga tri puta u nizu. I prema tome jasno je da je Sevilla favorit. Međutim, Dinamo u tim utakmicama može igrati posve rasterećeno, igrati za sebe a onda i iznenaditi španjolskog suparnika. A dogodi li se senzacija i Dinamo prođe, to neće biti toliki napor za Dinamo, jer sada utakmice ima samo vikendima, za razliku od jesenskog dijela, kada su igrali od srpnja gotovo po dvije utakmice tjedno'.

Nego, ovog vikenda u Veliku Goricu dolazi Hajduk. Dok ste sjedili na klupi Gorice često ste znali uzeti skalp Bijelima?

'Jesam, da. Vodio sam Goricu u osam utakmica, što prvenstvu, što u kupu. I imam četiri pobjeda, te dva remija i dva poraza. Gubio sam 0:6 protiv Tudora i 0:3 protiv Burića, ali i iz tih sam poraza nešto naučio. No, pamtim još više te pobjede. Posebno one u Velikoj Gorici gdje je moja momčad uvijek igrala jako dobro i bila pretvrd zalogaj Hajduku. Očekujem da će Gorica u ovoj utakmici biti puno bolja i konkretnija nego u Puli i da će dvoboj biti neizvjestan'.

Šibenik - Hajduk 1:3, 21. kolo HT Prve lige, 2021/22. (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

A kakav Hajduk očekujete? Ipak su u euforiji?

'Jesu, u pozitivnoj su seriji. Ali ni sada nisu odigrali nešto specijalno, no uspjeli su pobijediti. I evidentno je da se u igri Hajduka sve vrti oko Livaje. Doduše, sada se i Krovinović dodatno podigao, što je dobro za Dambrauskasovu momčad'.

U ponedjeljak su potpisali Ferra? Riječ je o igraču kojeg su željeli i engleski klubovi?

'Svaka mu čast, pogotovo kada se pogleda njegov CV. Međutim, imao sam ja svakakvih iskustava s igračima čiji su životopisi bili tako bogati. Samo je teren mjerilo i ono što igrač u datom trenutku može napraviti. Vidjet ćemo kako će se adaptirati na klub, momčad... na sve. Naravno, odlična je stvar za PR naše lige kada dođe igrač iz Benfice, ali za konkretnije zaključke pustimo da odigra nekoliko utakmica', zaključio je Sergej Jakirović.

  • +16
Istra 1961 - Gorica, 21. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX