francuski kup

Nica na Parku prinčeva šokirala Messija i društvo, te bogataše iz PSG-a zaustavila u osmini finala

31.01.2022 u 23:56

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici osmine finala francuskog nogometnog kupa, Nica je nakon udaraca s bijele točke izbacila PSG. A da šok za Messija i društvo bude još veći, igrači Nice pobrinuli su se jer su slavili na Parku prinčeva

Nakon 90 minuta igre na Parku prinčeva bilo je 0:0, što je već bila svojevrsna senzacija, pošto su za PSG igrale gotovo sve zvijezde, na čelu s Lionelom Messijem. Igrao je i Mbappe, igrao je Icardi, igrao je i Verratti, ali nije bilo Di Marije i Neymara.

Međutim, gosti s Azurne obale očito se nisu prepali bogatog domaćina, za kojim i u Ligue 1 drže korak. Istina, PSG im bježi 11 bodova, ni Nice se drži na drugom mjestu.

Penale su zabijali Messi i Mbappe, kao i Schneiderlin,Todibo i Atal s druge strane. U trećoj seriji golman Nice, Poljak Marcin Bulka obranio je udarac Leandra Paredesa, ali odmah je Parižane u igru vratio Gigi Donnarumma kad je skinuo penal Andyja Delorta.

Do sedme serije nije bilo promašaja, a onda je bivši stoper Borussije (M), Bayerna i Wolfsburga Dante hladnokrvno pogodio 'panenkom', dok je Mauricio Pochettino u vatru gurnuo 18-godišnjeg Nizozemca Xavija Simonsa (18) koji je podlegao pritisku. Naime, Bulka mu je obranio i to je donijelo veliko slavlje igračima Nice.

Inače, ovo je najranije ispadanje PSG-a u zadnjih deset godina. PSG je osvajao Kup u šest puta u zadnjih sedam godina, a 2019. su izgubili u finalu od Rennesa.

I dok je PSG ispao, mjesto među četiri najbolja na turniru osigurano je za jednog od dva četvrtoligaša Bergeraca i Versaillesa, koji se sljedeći tjedan sastaju u četvrtfinalu. Nica će igrati s Marseilleom, a ostale dvije četvrtfinalne utakmice bit će Monaco- Amiens i Nantes-Bastia.