nije sve tako crno...

Zinedine Zidane napokon je progovorio o odlasku Garetha Balea, no zaboravio je da je Velšanin u Realu ostavio dublji trag od pravog Ronalda, Luisa Figa, Raula, Davida Beckhama...

26.09.2020 u 12:28

Bionic
Reading

Gareth Bale (31) napustio je Real te se vratio u redove Tottenhama iz kojeg je i stigao u Madrid. Na Santiago Bernabeu su svi sretni jer su ga se napokon riješili, a sam trener 'kraljeva' Zinedine Zidane suzdržano je komentirao njegov odlazak

Odlazak Garetha Balea bio je očekivan s obzirom na loše odnose s trenerom Reala Zinedineom Zidaneom. No, nitko zapravo ne zna gdje je puklo, a ni sam Zidane nije želio previše trošiti riječi na Balea.

'Nemam što reći po tom pitanju. Želim mu sve najbolje u budućnosti, a mi ćemo nastaviti raditi svoj posao', kazao je Zidane i dodao:

'Činjenica da neko od igrača igra više, a neko manje, nije moja krivica. Ali mislim da je Bale imao uspjeha u Realu.'

Da uspjeha! Zinedine Zidane kao da je zaboravio što je sve Gareth Bale ostvario u sedam sezona provedenih na Santiago Bernabeu. Velšanin je odigrao 251 utakmicu i zabio 105 golova te osvojio ukupno 14 trofeja.

Dakle, informacije radi - Bale je Real napustio zabivši više golova (105) od 'pravog' Ronalda koji se zaustavio na 104. Uz to je Bale ostvario više asistencija u dresu 'kraljeva' od Davida Beckhama, a odigrao je i više utakmica od Luisa Figa!

Tu njegovim uspjesima nije kraj jer Bale je u Realu osvojio više trofeja nego njegov trener Zinedine Zidane u igračkim danima (tek šest u odnosu na Baleovih 14!), a uz to je osvojio i više Liga prvaka (četiri!) od istinske klupske legende Raula Gonzalesa koji ima 'samo' tri!

Dojam je kako u Madridu jednostavno nisu dovoljno cijenili Garetha Balea koji na kraju nije želio pljuvati po Realu.

'Ne, ne kajem se zbog vremena provedenog u Realu. Ja samo igram nogomet', kazao je Bale i prisjetio se:

'Naravno, preselivši se u drugu kulturu, u drugu zemlju, odrastao sam kao osoba, a da ne spominjem i napredak u nogometnom smislu. Jednostavno naučite se nositi sa situacijama u kojima se do tada niste našli. Bilo je napetih trenutaka, bio sam izviždan za vrijeme utakmice. Ali, naučio sam se nositi s tim stvarima, a ne uzimati ih k srcu. Nogomet je i dalje ono što najviše volim raditi', zaključio je Gareth Bale.