TOP ANALIZA

Želite na finale LP? Evo kako sastaviti pravu fantasy ekipu!

20.11.2012 u 10:41

Bionic
Reading

Na našem smo community portalu Tribina.hr pitali članove na temelju kojih informacija sastavljaju idealnu momčad Lige prvaka. Najbolji nam je odgovor dao Lwave, koji je otkrio za koje igrače smatra da će obilježiti ovo kolo. Njegovih idealnih jedanaest čine: Buffon – Lahm, Alex, Vidal, Alba – Cazorla, Willian, Isco - J. Rodriguez, Giroud, Varela

Krenut ćemo od jedinice. Zašto sam izabrao Buffona? Veoma jednostavno – važnost utakmice. Juventus mora tražiti pobjedu i bez obzira na gostovanje Šahtara u Danskoj pokušat će zadati knockout prvaku Europe. U takvoj situaciji uvjeren sam da mogu preko Chelsea, ali uz iznimnu požrtvovnost obrambenog bloka koji će biti ključ uspjeha. Mogao sam, naravno, izabrati golmana Porta što se na prvu čini daleko lakšim izborom, ali treba pokušati i malo riskirati, jer u ključnim utakmicama dosta često zna biti kaznenih udaraca, a Gigi je magistrirao na temu 'iznimnih' okolnosti. 

Lahm i Alba su u postavi zbog izrazito kvalitetnog napadačkog potencijala što se prvenstveno odnosi na mogućnost sakupljanja bodova u asist- rubrici. Alex je tu isključivo radi dosadašnjeg učinka, a Vidal jer je po vokaciji vezni igrač, koji je od moderatora neshvatljivo uvršten u fazu obrane. Greška koju svi rado koriste.

Sredinu čine Santi, Willian i Isco. Willian je u fantastičnoj formi što je jasno pokazao u Londonu a sada ga čeka ogled s Nordsjellandom koji ima ogromnu važnost. Grupa je potpuno izjednačena i sve osim pobjede Shakhtara u prvi plan bi gurnulo Juve i Chelsea. Kako je opće poznato da Danci igraju dosta čvrsto kod kuće, očekujem da vezni igrači ukrajinskog prvaka dođu do većeg izražaja. Zato Willian, koji je polivalentan i može bodovno sudjelovati u više rubrika odjedanput.

Uključite se u raspravu

Sastavite i vi svoju ekipu za Fantasy i savjetujte druge na community portalu Tribina.hr

Cazorla je za vikend uništio Tottenham s golom i asistencijom Giroudu, ali više od svega impresionirao je konstantnim kretanjem i križanjem s Walcottom i Artetom. To je po meni možda i najbolja kupnja cjelokupnog premierligaškog društva ovog ljeta. Igraju protiv Montpelliera, koji je realno bez ikakvih šansi za prolazak grupe, a mišljenja sam da će ovoga puta Arsenal doći dosta laganije do pobjede za razliku od prijašnjih dvoboja. Nekako mi miriše na golijadu pa sam zato stavio Santija koji odlično surađuje s Francuzom u vrhu napada.

Isco je u prvom susretu sa Zenitom s dva gola potopio Ruse i uopće mi nije jasan ovaj koeficijent od 1,80 na Zenit koji je neuvjerljiv. Njima jedino pobjeda odgovara, a ako promotrimo poziciju Malage kojoj je bod dovoljan za osvajanje pole positiona u grupi jasno je da će Pellegrini s najjačim sastavom za Sankt Peterburg. U situaciji gdje domaćin mora napasti vidim veliku šansu za Isca, koji je fantastičan igrač u tranziciji. Izabran je za najveće otkriće godine od španjolskog saveza, a velik prostor koji ostane nebranjen u srijedu bi mogao biti ključ za ovu utakmicu i punjenje bodovnog salda.

Napad s lijeva ne desno: Varela - Giroud - Rodriguez. Ova gospoda zatvaraju moju taktičku postavku petog kola lige prvaka.

Svima vam je kristalno jasno na što ovdje ciljam! Dvojica krilnih napadača Porta po meni će totalno izdominirati Dinamovu nesigurnu zadnju liniju i bojim se da je ona utakmica u Madridu prošle godine samo uvod u novu sutrašnju katastrofu na El Dragaou. Porto je već osigurao prolaz, ali to je nebitno i sigurno ih neće uspavati, jer oni na Dinamovu žalost žele isključivo prvu poziciju u skupini te će je pokušati osigurati uvjerljivom pobjedom u srijedu. U slučaju da PSG ne uzme sva tri boda u Kijevu, posljednje kolo Portugalci će odmarati prvi sastav na Parku prinčeva.

Rodriguez je njihov najopasniji igrač i sve što završi u mreži većinom je krenulo preko njega ili Moutinha. Međutim, nakon odgledane utakmice protiv PSG-a, moram reći da mi sa najviše svidio Varela koji je kompliciran za čuvanje. Iako se mijenja s Atsuom gotovo svaku utakmicu, mislim da mu je 70-ak minuta i više nego dovoljno da napravi dar-mar u obrani hrvatskog prvaka.

Giroud je u prvih jedanaest, jer je značajno podignuo razinu igre posljednja dva tjedna, a kako sam već naglasio, danas po mom mišljenju čeka golijada na Emiratesu. On je postavljen za kapetana i njegov učinak biti će ključ uspjeha. Kao što vidite i sami, budžet mi je ostao u debelom plusu, jer nema ni jednog od velike trojke u prvih 11, a to sam malo kompenzirao postavljajući kvalitetne zamjene kao što su John Terry, Marco Reus i Umut Bulut iz Galatasaraya.

ROK ZA PRIJAVU DO 17,59 SATI!Danas kreće novo u kojem vas i dalje nagrađujemo s vrijednim nagradama. Natjecanjem u Fantasyju možete osvojiti putovanja na finale Champions League u Londonu, SONY LCD TV-a, Playstationa, a tu su i nagrade za najbolje igrače kola: nogometna lopta, prijenos sljedećeg kola i sportska torba.

Do sada su najisplativiji igrači biliOscar (Chelsea), Eliseu (Malaga), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Isco (Malaga), Zlatan Ibrahimović ( PSG)…

Rok za spremanje momčadi u UEFA Champions League Fantasyju je utorak, 20. studenoga 2012., u 17,59 sati!

Već u petak ne zaboravite sastaviti svoju momčad zaMAXtv Prvu ligu. Čekaju vas bogate nagrade i naravno put na finale LP u London za dvije osobe. Bolje ne može!


Ukupni poredak momčadi (kliknite za uvećani prikaz)