susjedi ga žele

Zdravko Mamić vraća se na nogometnu pozornicu, i to u - Srbiji?

12.05.2023 u 10:04

Bionic
Reading

Iako je u 'svom' Dinamu postao suvišan te su mu brojni donedavni suradnici okrenuli leđa, Zdravko Mamić, unatoč pravomoćnoj presudi za financijske malverzacije teške desetke milijuna eura, ipak izaziva simpatije. Dijelom u Hrvatskoj, ali u koju se sigurno neće vratiti, ali još više u Srbiji

Svi u hrvatskom nogometu svjesni su da utjecaj Zdravka Mamić polako, ali sigurno kopni. I zato se u Dinamu nakon gotovo dva desetljeća Mamićeve autoritarne vladavine pokreću 'demokratske promjene'.

Naravno, razlog je sudska presuda, prema kojoj bi Mamić nekoliko godina trebao provesti iza rešetaka.

No on se odlučio na bijeg u svoju drugu domovinu, Bosnu i Hercegovinu, koja ga nema želju ni potrebu izručiti Hrvatskoj.

Srpski Kurir ovog je petka pak objavio tekst kako Mamića želi srpski prvoligaš TSC iz Bačke Topole. I to na mjestu generalnog direktora. Klub je to očito s velikim ambicijama, a iza kojeg stoji i mađarski premijer Viktor Orban.

Postavlja se pitanje bi li Mamić mogao tu funkciju obnašati u Srbiji, odnosno bi li mogao proći bez izručenja? Situacija je ista kao i u Bosni i Hercegovini. Odnosno Srbija bi mogla samostalno donijeti odluku.

A ono što dodatno daje na zanimljivosti su i rezultati ankete na istom portalu. Naime, više od 80 posto onih koji su sudjelovali u anketi podržavaju Mamićev ulazak u srpski nogomet.