I DINAMO GA ZVAO?

Legenda Zvezde i Partizana raspalila po Modriću i Hrvatskoj: Želio sam u Hajduk

09.04.2023 u 22:47

Bionic
Reading

Milko Đurovski jedan je od najboljih nogometaša bivše Jugoslavije, a danas radi kao nogometni trener. Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije.

Milko Đurovski igrao je za reprezentaciju Jugoslavije, Sjeverne Makedonije i dva velika suparnika, beogradske klubove Crvenu zvezdu i Partizan. Rođen je 26. siječnja 1963. godine u Tetovu u Makedoniji.

Đurovski je imao poziciju napadača i ostao zapamćen kao jedan od najboljih jugoslavenskih strijalaca. Njegovu karijeru obilježio je prelazak iz Zvezde u Partizan, što se dogodilo prvi put u povijesti vječitih rivala da je takav igrač prešao.

Sada je dao intervju za Glas Srpske, a izvukli smo nekoliko zanimljivih odgovora.

'Žao mi je što nisam igrao za Hajduk. Sportski govorim. Tad me Ante Mladinić želio. Poslije Zvezde u bivšoj Jugoslaviji za mene je Hajduk najveći klub. Ne znate da sam odbio da putujem u Milano protiv Intera kada je Branko Stanković bio trener. Ja sam tada mogao otići u Split. Međutim, bata Stane nije bio zlopamtilo i već sljedeću utakmicu me je stavio igrati', rekao je Đurovski.

Riječi su same tekle.

'Bili imaju sjajne navijače, ali danas bi oni htjeli voditi klub. Slično je i u Zvezdi i Partizanu. U Dinamu nije, tamo je sve posloženo. Mamić je to sredio, ali su ga maknuli. To će se odraziti i na reprezentaciju Hrvatske. Oni će sad polako padati. Naš problem je mentalitet. Kad sam igrao za reprezentaciju Jugoslavije na ta okupljanja smo išli zezati se. Hrvati su bili u početku drugačiji, napravili su uspjeh, ali to je isti mentalitet, stigne te to prije ili kasnije. Teško će ponovno nešto napraviti u budućnosti, jer je zaj..an taj naš mentalitet', pojasnio je Milko.

Otkrio je ovaj nogometaš da je imao i ponudu Dinama, koji mu je nudio kuću na Pantovčaku. Ali radije je izabrao Partizan.

Otkrio je i što misli o igrama Luke Modrića.

'Modrić se uopće ne može mjeriti s Pižonom (op.a. Vladimirom Petrovićem). Pižon je za tri klase bolji od njega. Kad gledam te igrače ne znam što ljudi vide u njima. Nitko ne gleda realno. Svi po komandi imaju identično mišljenje, kao da im neko kaže da to mora tako. Ja sam drugačiji'.