zov petro-dolara

Zdravko Mamić prije par mjeseci nagovorio je brata Zorana na ostanak u Dinamu, ali ovog puta neće uspjeti

16.05.2020 u 10:48

Bionic
Reading

U lipnju 2019. godine Zoran Mamić vratio se u Dinamo i preuzeo funkciju sportskog direktora zagrebačkog kluba. No, posao kojeg je prije toga odradio u Al Ainu iz Abu Dhabija očito se jako cijeni, te ga u taj dio svijeta zovu svakih par mjeseci.

Početkom lipnja 2019. godine, predsjednik Dinama Mirko Barišić ovim je riječima najavio povratak Zorana Mamića.

'Zadovoljstvo nam je predstaviti ljude koji će igrati vrlo značajnu ulogu u klubu, posebno u našem sportskom sektoru. Sjećam se kad je Zoran Mamić 2007. godine prestao s aktivnim igranjem nogometa, a mi ga potom postavili za sportskoga direktora i na tom je mjestu polučio izvanredne rezultate i uveo klub u jedno od najuspješnijih razdoblja u povijesti. U međuvremenu je radio u inozemstvu, a onoga trenutka kad je ondje završio posao, osobno sam predložio i njemu i klubu da bi bilo jako dobro da se vrati na funkciju sportskoga direktora'.

Dodao je prije nešto manje od godinu dana Barišić i ovo.

'Vidim da zadnjih dana neki sa strane zapitkuju zašto je sad angažiran Zoran Mamić, postoje li poteškoće zbog sudskih procesa. I Zdravko i Zoran Mamić uključeni su u rad Dinama. I čvrsto vjerujem da će istina i pravda na koncu pobijediti. Svi ovi sjajni rezultati napravljeni su s puno emocija, ljubavi i znanja i uz predvodničku i ljudsku ulogu Zdravka Mamića. Što se tiče sudskih procesa, to ide svojim tijekom. Nemoguće je da bi klub bio ovako uspješan, i na rezultatskom, ali i na financijsko gospodarskom planu, da su takve optužbe točne'.

Zoran Mamić tako polako odrađuje svoju prvu godinu od povratka, iako je već tijekom zimskih mjeseci imao ponudu s Arapskog poluotoka.

Ali kako pišu Sportske novosti, tada ga je brat Zdravko, koji je nakon nepravomoćne presude zbog izvlačenja 117 milijuna kuna iz Dinama i izrečene kazne od šest i pol godina zatvora pobjegao u Međugorje, uspio nagovoriti da ostane u Dinamu.

Isti izvor sada navodi da su na adresu Zorana Mamića, koji je u tom pravnom postupku također osuđen, uz Damira Vrbanovića i Milana Pernara, stigle čak tri ponude. Prema SN-u, Mamić mlađi kandidat je za trenera Al Ahlija iz Dubaija, Al Wahde i Al Jazire iz Abu Dhabija, te će uz izdašne ugovore, sasvim sigurno prihvatiti neku od njih.

Cijeli članak pričitajte OVDJE.