SUSPENZIJA!

Zbog sramotnog gola Luiza Adriana stigla kazna

27.11.2012 u 20:48

Bionic
Reading

Priča o nesportskom ponašanju brazilskog nogometaša Luiza Adriana, inače člana ukrajinskog Šahtara, dobila je u utorak i posljednju epizodu.

Europska nogometna federacija (UEFA) kaznila je Šahtarovog napadača Luiza zbog 'kršenja načela ponašanja', u ogledu 5. kola E skupine Lige prvaka protiv danskog Nordsjaellanda, s jednom utakmicom. To znači da Luiz Adriano neće moći zaigrati u ogledu posljednjeg kola u skupini, na Donbass Areni protiv Juventusa, ali će normalno moći nastupati u osmini finala u koju se njegova momčad već plasirala.

Podsjetimo da je Luiz Adriano, u Šahtarovoj pobjedi 5-2, sudjelovao s trima golovima. No, ostala je velika mrlja nad njegovim prvim pogotkom u 26. minuti, kojim je u potpunosti obezvrijedio fair-play.

Iako je Šahtar tom prilikom vraćao loptu domaćim igračima Nordsjaellanda, nakon sudačkog podbacivanja, u sve se umiješao Luiz Adriano koji je oteo loptu, sjurio se prema suparničkim vratima i zabio pogodak za 1-1. Domaćini su bili konsternirani i opravdano su osuli paljbu po Brazilcu zbog nesportskog poteza.

Nakon svega se i sam Luiz Adriano ispričao svim nogometnim navijačima, ali i UEFA-i, dok je ova vodila postupak protiv njega.