DIVLJAČKI START

Zbog šake u trbuh kaznena prijava

18.05.2009 u 18:25

Bionic
Reading

Završnica Kupa Hrvatske u rukometu nije mogla proći bez repova. Perutnina PIPO IPC je u polufinalu Kupa poražena od Medveščaka (20:21), a vodstvo čakovečkog prvoligaša razočarano je suđenjem, ali i divljačkim prekršajem rukometaša 'medvjeda'. U javnost je procurila i snimka grubog nasrtaja

U hrvatskom rukometu ne može bez afera. Nova se dogodila u polufinalu rukometnog kupa u kojem je Perutnina PIPO IPC izgubila od Medveščaka, a iz Čakovca su za poraz optužili suce kao i grubu igru pojedinaca iz redova pobjedničke momčadi. Sporni prekršaj, koji je razljutio igrače i čelnike Perutnine, snimila je i Čakovečka televizija.

'Sreća je što je u Dubrovniku bila ekipa Čakovečke TV koja je snimila utakmicu. Ne boli toliko poraz, Medveščak je uzeo ponuđeno, nismo igrali dobro, mogli smo bolje i igrački i rezultatski. Boli me, međutim, način na koji su naši, kako ih se voli zvati, najbolji suci Gubica i Milošević izrežirali susret. Očito su imali nalog kako to riješiti, a nije to prvi put. Zanimljivo je da nam je spomenuti par do sada sudio čak deset puta. Zanimljivo je spomenuti i naše poraze u Sisku, Splitu posebno, Bjelovaru te u prvom dijelu prvenstva u Zagrebu od Medveščaka. Drastično smo oštećeni, nismo od toga radili igrokaz, no nakon poraza od Medveščaka u Kupu više nećemo šutjeti. Ukratko, prijavit ćemo suce za ono što se događalo na parketu u Dubrovniku, voditelja lige koji, iako je bio u Dubrovniku, nije nazočio utakmici, a ide i kaznena prijava protiv igrača Medveščaka Ivana Kneževića za težak i pogibeljan prekršaj nad našim igračem Danijelom Mesarićem već u 8. minuti utakmice. Na sreću, to nije tragično završilo. Knežević je tek na intervenciju gotovo svih u dvorani dobio dvije minute isključenja, a trebao je dobiti direktan crveni karton, možda i isključenje do kraja susreta. Sudačke odluke sve do kraja susreta, o kojima će, nadam se, još biti riječi među stručnjacima, bile su na našu štetu pa je dokazano da je riječ o 'sucima zadatka', valjda će konačno isplivati i tko su naredbodavci', rekao je Željko Kavran za Sportske novosti.

Bivši predsjednik HRS-a u razgovoru za tportal nije želio govoriti o onome tko je naredio sucima da tako dijele pravdu, a na naše pitanje sumnja li na Zorana Gobca izjavio je:

'Ne mogu u nikoga sumnjati jer dokaza nemam, međutim… ', odgovorio je Kavran i ostavio sumnju u zraku.