KAKO TO?

Totalno zbunjujuća situacija s koronom i Eurom: Ako EHF ustraje na svom pravilu Duvnjak i Cindrić bi zdravi i nezarazni mogli biti izvan momčadi

04.01.2022 u 20:56

Bionic
Reading

U vrlo nezgodno vrijeme kada se radi na parketu na igri i otklanjaju nedostaci, Hrvatska je ostala bez dvojice srednjih vanjskih, ključnih igrača i nositelja igre, Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića

Obojica su bili pozitivni na testiranju na koronavirus te su odmah izolirani od ostatka momčadi kako se zaraza ne bi dodatno proširila. Dobra je vijest kako nije bilo novih pozitivnih i zasad je sve stalo na Duvnjaku i Cindriću, piše sportnet.rtl.hr.

Iz Hrvatskog rukometnog saveza potvrdili su nam protokol za povratak zaraženih u konkurenciju. Dakle, kao što je poznato pravo nastupa imaju samo igrači koji su primili dvije doze cjepiva te odradili tri PCR testa. Ono što je posebno važno za hrvatsku reprezentaciju, igrači za vraćanje u konkurenciju moraju imati dva negativna testa, poručuju iz HRS-a.

Tijekom dana pojavila se informacija kako je EHF obavijestio Šveđane da se igrač može vratiti u konkurenciju tek 14 dana nakon pozitivnog testa što bi u konkretnom slučaju značilo da su Cindrić i Duvnjak prekriženi za prvi krug natjecanja.

Šveđani također imaju pozitivne slučajeve, a vjeruju kako je do toga došlo pod pritiskom vlasti iako se nadaju kako se EHF neće držati tog pravila.

"To je vrlo strogo pravilo i naravno da otežava život svima koji se nalaze u ovoj situaciji. Ako ste danas pozitivni, izgubili ste prva tri susreta", rekao je Glenn Solberg.

Takvo što u ovoj situaciji, u slučaju proboja virusa tijekom Prvenstva, dovelo bi do totalnog kaosa u reprezentacijama.

Inače, iako se većina prijateljskih utakmica otkazuje i mnogi će doći na Europsko prvenstvo bez pripremnih dvoboja u ovoj trećoj fazi, Croatia kup zasad je neupitan. Naravno, iz Saveza poručuju kako je i to podložno promjeni s obzirom na dinamičnu epidemiološku situaciju.

Podsjećamo, Hrvatska bi u Osijeku trebala odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine i Rusije.