PEDRO MORALES

'Zbog potresa sam skoro ostavio nogomet'

25.01.2011 u 17:12

Bionic
Reading

Dinamov veznjak Pedro Morales izašao je pred novinare i progovorio o svojoj situaciji i ciljevima u modrom dresu

Čileanski reprezentativac s optimizmom gleda na sljedeće izazove u hrvatskom prvaku.

'Puno sam radio na pripremama. Želim se vratiti u formu. Nadam se da ću se vratiti u prvu momčad i odigrati dobro do kraja sezone,' rekao je Morales te se osvrnuo na manju minutažu u maksimirskom prvoligašu.

'Ne vjerujem da je to bilo zbog loše forme, jer sam u isto vrijeme igrao u reprezentaciji i zabijao golove. Trenirao sam dobro, ali za vrijeme utakmice nisam mogao dobro igrati.'

Veznjak je priznao da je razmišljao o odlasku iz Dinama.

'Istina je da sam izjavio za čileanske medije kako želim otići iz Dinama, jer nisam imao kontinuitet. Bez toga me Bielsa neće pozvati u reprezentaciju za Copa Americu, a to je jako važno natjecanje. U Čileu sam se osjećao loše nakon što mi je Dinamo zabranio igrati za reprezentaciju. Ja sam jedini koji je od kluba dobio odbijenicu protiv SAD-a vjerojatno jer sam prije kasnio na pripreme', rekao je Morales.

'Dajem sve od sebe i nadam se kako ću na proljeće izboriti prvi sastav i igrati kao prije godinu dana. Moj menadžer i ja smo odlučili ipak da ostanem u Maksimiru, da osvojim naslov prvaka i preko Dinama se probijem do reprezentacije.'

U Dinamu je dobro krenulo, ali je zatim Morales pao u formi.

'Najveći problem bio je u mojoj glavi. Nisam više htio igrati nogomet. Prošao sam dosta teških trenutaka zbog svoje obitelji za vrijeme potresa u Čileu. Nadam se da će sve biti bolje u budućnosti, dobro se osjećam, postao sam otac', rekao je Pedro. Sin mu se zove Emiliano, a učlanio ga je u Dinamo te mu kupio dres s imenom Emi.