FIFA_SP_2018.svg

došao na svoje

Zbog njega je Real doživio svoju najveću sramotu, a sad je postao heroj SP-a!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 20.06.2018 14:06
  • Objavljeno 20.06.2018 u 10:20
Bionic
Reading

Denis Čerišev oduševio je u uvodnim utakmicama ruske reprezentacije i tako postao jedna od zvijezda SP-a, iako je to malotko očekivao nakon svega što se događalo u njegovoj karijeri...

Kad je prije tri godine Real Madrid izbačen iz Kupa kralja zbog Denisa Čeriševa, jer je igrao protiv Cadiza iako je bio suspendiran zbog žutih kartona, bila je to vjerojatno najveća sramota u povijesti 'kraljevskog kluba' i dokaz da čak i europski velikani mogu napraviti početnički birokratski gaf.

  • +3
SP u nogometu, skupina A: Rusija - Egipat Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Mnogi su tada uperili prst u ruskog veznjaka iako nije bio glavni krivac za blamažu, no već sljedeće godine morao je napustiti Madrid i karijeru nastaviti u Valenciji.

Bio je to tek jedan od brojnih udaraca koje je 27-godišnjak primio u karijeri, s obzirom da prije četiri godine uopće nije pozvan na Svjetsko prvenstvo, a prije dvije godine zbog ozljede nije igrao ni na Euru.

No, na SP-u kojem je Rusija domaćin dočekao je svoju priliku nakon ozljede Džagoeva i s dva krasna gola protiv Saudijske Arabije postao jedan od junaka utakmice otvaranja turnira. Ovog utorka protiv Egipta ponovo je zabio i dijelio prvo mjesto liste strijelaca s Cristianom Ronaldom prije nego je Portugalac zabio protiv Maroka i četvrti, a kritičari kojih je oko Čeriševa uvijek bilo neko će vrijeme zašutjeti.

'Hvala Bogu da sam zabio tri pogotka, ali moj cilj je isključivo pomoći ekipi,' naglasio je Denis nakon trijumfa u Sankt Peterburgu protiv Egipta.

Zanimljivo, Čerišev je netipičan ruski nogometni reprezentativac. Gotovo svi drugi igraju u ruskoj ligi, a on od sedme godine živi u Španjolskoj i cijelu karijeru proveo je u Primeri. Prošao je Realovu omladinsku školu i trenutno nastupa za Villarreal, a ako nastavi ovako igrati, bez sumnje će ga ovog ljeta poželjeti dovesti u svoje redove i neki od najvećih europskih klubova...