GOSTI U ŠOKU

Zbog divljeg dočeka Portugalci će tužiti Bosnu

17.11.2009 u 09:59

Bionic
Reading

Nogometaši Portugala predvođeni izbornikom Queirozom doputovali su u Zenicu, ali nisu dočekani onako kako su zamislili. Portugalski mediji tvrde da ih je po dolasku dočekalo pedesetak bosanskih navijača koji su ih vrijeđali i pljuvali po njima. Zbog toga portugalski savez namjerava uputiti žalbu Fifi

Dolazak nogometaša Portugala na uzvratnu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u Zenicu nije prošao nezapaženo. Portugalski list A Bola navodi da su suigrače Cristiana Ronalda domaći navijači dočekali s uvredama, a također su imali zamjerke na dugo pregledavanje putovnica i prtljage po dolasku, zbog čega im se odužilo putovanje. Isti list se žali i na ponašanje policije BiH, koja se, prema njihovim riječima, nije baš potrudila zaštititi Portugalce od vrijeđanja i naguravanja domaćih navijača. Zbog svega toga gosti će uputiti prigovor Fifi. Također se navodi kako su Portugalci zatražili da ih u Zenici prati njihovo naoružano osiguranje, no ovdašnja je policija odbila njihov zahtjev te će ih čuvati naoružani BiH službenici.

'Nismo očekivali ovakav doček jer smo imali nekoliko sastanaka s ljudima iz saveza BiH, a i razgovarali smo s ljudima iz Fife koji su zaduženi za sigurnost. Zahvaljujući reakciji vojske koja je uspjela izolirati šest ili sedam najdivljijih navijača, nije bilo težih incidenata. BiH je u Lisabonu dočekana otvorenih ruku te smo očekivali da će i oni nas tako dočekati. Ovakve se stvari ne bi trebale događati u današnje vrijeme', navodi A Bola riječi neimenovanog člana portugalske reprezentacije.

Kako se bliži početak uzvratnog ogleda, sve su jače tenzije. Ovakvo nešto sigurno ne ide u prilog Ćirinim 'zmajevima', no svi znamo da će 'trener svih trenera' i ovakvu situaciju iskoristiti za motivaciju svojih izabranika.