rooney u penziji

Završila je još jedna fantastična nogometna karijera; umirovila se legenda Manchester Uniteda i engleske reprezentacije

15.01.2021 u 16:30

Bionic
Reading

Najbolji strijelac u povijesti engleske nogometne reprezentacije kao i tamošnjeg velikana Manchester Uniteda Wayne Rooney u petak je objavio kako je završio igračku karijeru u dobi od 35 godina te kako nadalje raditi isključivo kao menadžer u drugoligašu Derby Countyju.

Wayne Rooney (35) je prije godinu dana stigao u Derby kao igrač-menadžer te je u toj ulozi u posljednjih 12 mjeseci odigrao 30 utakmica postigavši šest golova. U aktualnoj sezoni je upisao 10 nastupa uz jedan gol koji je zabio još u 1. kolu.

Momčad Derbyja trenutačno zauzima tek 22. mjesto u drugoj engleskoj ligi te ju do kraja sezone očekuje borba za ostanak.

Rooney je tijekom bogate karijere upisao čak 120 nastupa za Englesku uz 53 zabijenih golova te je najbolji strijelac 'Gordog Albiona' u povijesti.

Prvi mu je klub bio Everton, ali najveći je dio karijere proveo u Manchester Unitedu za koji je u 559 nastupa zabio 253 gola, najbolji je strijelac 'crvenih vragova' u povijesti s kojima je osvojio pet naslova prvaka Engleske uz po jedan naslov prvaka Europe, Europsku ligu i FA Kup. Igrao je i za DC United u američkoj MLS ligi.