VELIKI TRENUTAK U 82. MINUTI

Zauvijek će pamtiti Grčku i to ne samo zbog pobjede...

10.11.2017 u 16:37

Bionic
Reading

Veliki trijumf Hrvatske u dodatnim kvalifikacijama protiv Grčke (4:1) zauvijek će ostati u sjećanju i mladom napadaču Evertona Nikoli Vlašiću (20)

Bivši igrač Hajduka za reprezentaciju je debitirao 28. svibnja u prijateljskoj utakmici u Los Angelesu protiv Meksika (2:1), no u četvrtak je upisao prve minute u nacionalnom dresu u natjecateljskom susretu.

'Bila je to odlična utakmica. Nisam mogao spavati, bio sam pod toliko velikim dojmom. Napravili smo sve što je izbornik tražio od nas i zasluženo slavili. Znali smo kakvi su Grci, znali smo tko što treba raditi i nisu nas iznenadili, a pobjeda ne može izostati ukoliko se ovako odigra. Iako su oni nezgodan suparnik, pokazali smo da smo kvalitetnija momčad', rekao je Vlašić za HNS te dodao:

'No, mislim da je izbornik u pravu kada kaže da se u uzvratu treba postaviti kao da je 0:0, ne smijemo dopustiti euforiju. Nema straha, imamo dovoljno iskusne igrač.'

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

Izbornik Zlatko Dalić uveo je Vlašića u igru u 82. minuti umjesto Andreja Kramarića.

'Već sam boravak u momčadi s ovakvim igračima veliko je iskustvo i zadovoljstvo, biti samo dio toga, a jako sam ponosan što sam ubilježio i prvi natjecateljski nastup. Nadam se da će biti jedan od mnogih, a čestitali su mi i otac i sestra.'

Kako je biti dio najjače hrvatske selekcije?

'Unutar reprezentacije odlični su odnosi, a čak su me poštedjeli i 'inicijacije', duhovit je bio Vlašić, no tko zna možda se 'obred' zbog debija u natjecateljskoj utakmici dogodi nakon Pireja.