NEMIRI U JOHANNESBURGU

Zaštitari opet štrajkali, policija čuva stadione

15.06.2010 u 18:20

Bionic
Reading

Neki dan zaštitari na Svjetskom prvenstvu štrajkali su zbog premalih plaća, a ista priča ponovila se i u utorak. Dok su prvi put štrajkali u Cape Townu i Durbanu, sada se to dogodilo u Johannesburgu. Sad nije bilo akcije policije, ali su zato organi reda odlučili čuvati stadione

Zbog neispunjenja obaveza organizatora jer im je umjesto 190 dolara dano tek 25 dolara po utakmici, južnoafrički zaštitari počeli su sa štrajkom u Cape Townu i Durbanu, da bi se nemiri raširili i dalje.

Tako su u utorak štrajkali zaštitari stadiona Ellis Park u Johannesburgu. Stotine radnika se skupilo oko stadiona u podne, kličući i pjevajući, dok ih je specijalna policija gledala.

Nakon svega, policija je uzela stvar u svoje ruke, pa će tako ona umjesto zaštitara čuvati red na stadionima dok se ne vidi kako će se razviti situacija sa zaštitarima štrajkašima.

'Pokušavamo dobiti što više informacija te želimo ohrabriti Fifu i lokalni organizacijski odbor da pronađu rješenje', kazao je Mzwandile Jackson Simon iz sindikata radnika.

'Postoje naznake da će se sve riješiti. Ne vjerujem da bi policija sama mogla osiguravati stadione', dodao je.

Problemi u JAR-u - zaštitari u štrajku