svaka mu čast

Zaslužio naklon Nou Campa: Probdio noć u bolnici jer je bio na porodu, a onda odigrao odličnu utakmicu

18.09.2022 u 13:25

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone u subotu su pobijedili Elche 3:0, te barem privremenom zasjeli na vrh LaLige. Lewandowski je s dva gola bio prvo ime katalonske momčadi, ali nakon utakmice trener Xavi posebno je pohvalio još jednog igrača

Iako se prijašnjih mjeseci itekako vodila polemika ima li smisla što ga je Barcelona 2017. godine kupila od dortmundske Borussije za iznos veći od 100 milijuna eura, Francuz Ousmane Dembele ove sezone igra na visokom nivou i kritičari su utihnuli.

A sada je dobio i javnu pohvalu od trenera Xavija, koji je naglasio njegovu požrtvovnost. Naime, Dembele je u noći s petka na subotu probdio u bolnici, kako bi bio uz suprugu na porođaju djeteta, a već tijekom dana stavio se na raspolaganje treneru i odradio odličnih 60 minuta, za što je dobio i ovacije Nou Campa.

'Pokazao je veliku posvećenost, nakon što je sinoć postao otac i malo je spavao u bolnici. Pitao sam ga kako se osjeća, a on mi je rekao: 'Želim igrati', rekao je Xavi novinarima nakon utakmice.

Dembele se u prosincu oženio u Maroku, a sada je prvi put postao otac.

'Vrlo je privržen klubu, pravi je profesionalac. Otkako sam došao u Barcelonu, zadovoljan sam što ga imam na raspolaganju. On daje sigurnost, kad primi loptu moguća su razna rješenja. Zaslužio je poziv u reprezentaciju Francuske', naglasio je Xavi.

Dembele je nakon godinu dana pozvan u reprezentaciju Francuske za utakmice u Ligi nacija.

Francuze 22. rujna čeka domaća utakmica protiv Austrije, te 25. rujna gostovanje u Danskoj.