na putu iz barce

Napokon su procurili sočni detalji ugovora s PSG-om i poznato je koliko će Lionel Messi zarađivati u Parizu u sljedeće dvije sezone; već se zna i kada potpisuje!

10.08.2021 u 12:33

Bionic
Reading

Od dana kada je Lionel Messi i službeno napustio Barcelonu nagađa se koliku će plaću imati u moćnom francuskom PSG-u s kojim je navodno dogovorio sve uvjete. Nakon što se avionom uputio u Pariz samo se čeka službeni potpis...

No, na oproštajnoj konferenciji Lionel Messi, osim što se u suzama oprostio od Barcelone, nije potvrdio je je novi igrač PSG-a. Rekao je samo kako pregovori traju. Ali svima je bilo jasno da je ta opcija jedina logična.

A u PSG-u se, kako doznaju francuski novinari, užurbano radi na novom ugovoru za Mbappea, a uz to su ostavili dovoljno novaca za Messija. Dodajmo tome da je ranije Neymar produžio ugovor pa bismo tako mogli dobiti pravi mali Dream Team u Parizu.

Dobro upućeni insajderi doznali su kako je Messijev potpis samo pitanje vremena, a prije toga uslijedit će uobičajeni liječnički pregled, zatim potpis ugovora te naravno svečano predstavljanje. Neke informacije govore da će to biti danas (utorak, 10. kolovoza), a vrlo vjerojatno dan kasnije jer se tijekom utorka avionom uputio u Pariz gdje mu je spremljen doček navijača. Dakle sve je jasno!

No, cijelu sportsku javnost zanima koliko će zapravo Lionel Messi zaraditi u sljedeće dvije sezone. Spominjao se iznos od 35 milijuna eura neto plaće po sezoni, ali čini se da je taj iznos znatno veći. Zbog nekoliko detalja...

Tako tiražni L'Equipe doznaje kako će čudesni Argentinac potpisati super-bogati dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još godinu dana. Prema tom ugovoru, ako su informacije točne, Messi bi trebao u dvije sezone zaraditi čak 75 milijuna eura uz poseban bonus od 25 do 30 milijuna eura jer je stigao kao slobodan igrač. Ukupno gotovo 100 milijuna eura neto, ugovor je to od kojeg boli glava...

Messi, šest puta najbolji nogometaš svijeta koji je s obitelji popodne krenuo u Pariz, trebao bi večeras proći liječnički pregled, a zatim potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja.

Konferencija za novinare zakazana je za srijedu u Parizu.

To znači da bi 34-godišnji Messi postao najbolje plaćeni nogometaš na svijetu i sigurno najbolje plaćeni sportaš svih vremena među veteranima.

Očito su u Parizu napravili baš sve kako bi ga doveli, a kako će sve to izgledati na terenu ako se oformi trio Messi, Neymar i Mbappea pokazat će vrijeme.

  • +5
Lionel Messi Izvor: EPA / Autor: Antonio Lacerda