totalni preokret

Šok u Parizu! Barcelona je tužila moćni francuski PSG kako bi onemogućila da Leo Messi potpiše za klub s Parka prinčeva

09.08.2021 u 12:18

Bionic
Reading

Španjolski mediji tvrde da je Barcelona uložila žalbu Europskom sudu pravde na Messijev odlazak u PSG jer bi njime Parižani prekršili pravila financijskog fair-playa. Zbog ovog bi Argentincu mogao propasti transfer u Pariz

Leo Messi (34) slobodan je igrač, nakon 21 godine napustio je Barcelonu te će, prema svemu sudeći, potpisati ugovor s PSG-om! Barcelona ga se morala odreći jer jednostavno nema novca i njegov bi ugovor doslovno značio financijsku propast kluba...

No, zato PSG ima dovoljno, Messiju su ponudili 35 milijuna eura na godinu plus bonusi, čime bi Argentinac mogao zaraditi do 40 milijuna eura, ovisno o broju nastupa, zabijenim golovima i osvojenim trofejima.

Leo Messi i PSG su navodno dogovorili sve detalje ugovora te bi Argentinac već sutra (utorak, 10. kolovoza) trebao biti predstavljen u Parizu. Da je posao praktički zgotovljen govori i činjenica da je PSG za sutra zakupio Eiffelov toranj gdje bi Messi i trebao biti predstavljen kao novo senzacionalno pojačanje momčadi s Parka prinčeva.

Pa ipak, dojam je da još nije gotovo jer je Barcelona uložila žalbu Europskom sudu pravde na Messijev odlazak u PSG jer bi njime Parižani prekršili pravila financijskog fair-playa!

'PSG-ov omjer financijskog fair-playa je lošiji od Barceloninog', rekao je predstavnik Barcelone, odvjetnik Juan Branco. Svi dokumenti koje je Barcelona prikupila su poslani Europskom sudu pravde.

'U sezoni 2019./2020., 99 posto PSG-ovih prihoda korišteno je za plaće igrača, dok je kod Barcelone to bilo samo 54 posto', dodaje Branco uz tvrdnju kako PSG jednostavno ne može imati dovoljno novca za Messija, nakon što je ovog ljeta već potpisao ugovore s četiri velike zvijezde - Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi i Georginio Wijnaldum!

'U međuvremenu, razlika je dodatno povećana. Nedopustivo je da se nekima u europskom nogometu dopušta zaobilaženje pravila dok se druge za istu stvar kažnjava. Zato je FC Barcelona uputila službeni prigovor Europskoj komisiji te sudu u Francuskoj kojim želimo blokirati transfer Lea Messija u pariški klub', potvrdio je za španjolske medije Barcelonin odvjetnik Juan Branco.

  • +5
Lionel Messi Izvor: EPA / Autor: Antonio Lacerda

U Barceloni se sada nadaju će ova žalba blokirati Messijev transfer u PSG, koji je prema njihovim tvrdnjama prekršio financijski fair-play. Istina, čudno je da dok ostali klubovi drastično režu plaće igračima i smanjuju budžete zbog velikih gubitaka, PSG s tim nema problema jer njegovi vlasnici posjeduju ogromno bogatstvo koje 'upumpavaju' u klub.