legenda dinama

Zajec oštro o 'slučaju Jarni' pa priznao da bi navijao za Panathinaikos protiv Hajduka

22.02.2024 u 08:48

Bionic
Reading

Velimir Zajec, legendarni nogometaš Dinama, krenuo je žestoko u kampanju za predsjednika Modrih

Tako je 68-godišnji Velimir Zajec tijekom gostovanja u emisiji HRT-a Homo Sapiens osim o Dinamu pričao i o jednoj temi koja je uzburkala hrvatsku nogometnu scenu.

>> Robert Jarni dobio otkaz nakon što je priznao da će navijati za Betis

Naime, Zajec je dobio pitanje da prokomentira verbalni sukob na relaciji Bruno Petković - Robert Jarni. Podsjetimo, sve je počelo kad je Jarni izjavio kako će navijati za Real Betis u okršajima protiv Dinama 'jer je tri godine bio igrač Betisa'. Uz to je dodao kako je i hajdukovac, a ubrzo nakon toga HNS mu je uručio otkaz na mjestu izbornika mlade U-17 hrvatske reprezentacije.

No, tu njegovu izjavu komentirao je napadač Dinama Bruno Petković koji ga je nazvao klaunom jer navija protiv hrvatskog kluba. Ubrzo je i HNS protiv pokrenuo disciplinski postupak...

Kad je slično pitanje stiglo Velimiru Zajecu – igračkoj legendi Dinama, ali i grčkog Panathinaikosa - te kako sve to komentira za HRT je prilično oštro rekao:

'Nažalost, Jarni je tu ispao ne prepametan, neću ga podcjenjivati, nije mu to trebalo, neću ni grde riječi upotrebljavati, jer svatko može pogriješiti, a on je shvatio da je pogriješio.'

Komentirao je kako ne bi znao za koga bi navijao kada bi Hajduk igrao europsku utakmicu protiv njegovog bivšeg kluba Panathinaikosa….

'Ti si Hrvat. Kad Hajduk igra vani, ja navijam za Hajduk. Jedino ako bi igrao sa Panathinaikosom, onda bih vjerojatno navijao za Panathinaikos jer sam od njega dobio kruh. Ja ga shvaćam (Jarnija, op.a.), malo se zaletio, zapravo puno se zaletio, nije mu to trebalo. To je hrvatski klub i ti moraš navijati za naše kaj god da je', kazao je između ostalog Zajec čije su riječi mnoge navijače Hajduka - zbunile. Neke su i naljutile što se može vidjeti po komentarima na društvenim mrežama.

Naravno, njegova izjava se ubrzo proširila medijima, a poprilično je uzburkala i duhove u Dalmaciji. razlika je u tome što je jarni to izjavio kao aktulani izbornik U-17 selekcije, a Zajec kao kandidat za predsjednika Dinama.