Manuel Pellegrini

Trener Betisa: Ovo je za nas finale, a oni su jedva došli do gola

22.02.2024 u 05:57

Bionic
Reading

Španjolski nogometni prvoligaš Real Betis u Zagreb je stigao po iskupljenje nakon domaćeg poraza od Dinama u prvom susretu play-offa za plasman u osminu finala Konferencijske lige (četvrtak, 22. veljače u 18:45 sati, Arenasport 1, MAXtv)

"Modri" su u prvom susretu na Benito Villamarinu slavili sa 1-0 i španjolski sastav nema previše izbora ako želi nastaviti svoju europsku priču.

"Očekuje nas teška utakmica, sutra moramo tražiti pozitivan rezultat od prve minute. U prvom susretu smo u obrani učinili dobre stvari, ali u napadu nismo bili dobri," kazao je trener španjolskog sastava Manuel Pellegrini na novinarskoj konferenciji na maksimirskom stadionu.

"Nismo prošli skupinu Europske lige, izgubili smo prvu utakmicu od Dinama, sutra je za nas finale. Želimo ostati u natjecanju koje je za nas jako važno," dodao je 70-godišnji Čileanac.

Pellegrini je istaknuo kako Betis u prvoj utakmici nije odigrao dobro, ali smatra i da nije zaslužio poraz.

"Svaka utakmica je drugačija, u prvoj nismo pokazali ambiciju da idemo po pobjedu, ali nismo zaslužili poraz. Dinamo jedva da je došao do gola."

Betis nije briljirao niti u zadnjem ligaškom susretu odigravši 0-0 protiv Alavesa, pa u zadnjih 180 minuta nije zabio gol.

"Zadnje dvije utakmice su bile izjednačene, protivnici su bili čvrsti, imali smo problema u napadu. Međutim, sutra je nova utakmica. Krenut ćemo agresivno od prve minute."

Pellegrini je naglasio kako će kapetan Nabil Fekir igrati premda još nije dosegao pravu formu i još nije maksimalno spreman nakon oporavka od ozljede.

Francuz alžirskog porijekla je sa 150 utakmica u zeleno-bijelom dresu igrač s najviše nastupa u aktualnoj momčadi Betisa. Pritom je zabio 28 golova i upisao 27 asistencija". Zbog ozljeda je ove sezone upisao svega dvanaest nastupa, a sad hvata ritam nakon što se u siječnju vratio na travnjak.

"Naravno da je rizik nakon toliko vremena bez igre, ali morat ćemo riskirati sutra. Osjeća se dobro, vidjet ćemo koliko će minuta dobiti," kazao je.

Otkrio je kako se nisu pripremali za jedanaesterca, te dodao kako nije previše upoznat s detaljima "slučaja Jarni".

"Nismo se pripremali za jedanaesterce, jer se za njih teško pripremiti. Na treningu nema takvog pritisak kao na utakmici, ali ako dođe do njih bit ćemo spremni. Što se tiče Jarnija teško mi je komentirati cijelu situaciju jer nemam previše informacija," poručio je Betisov stručnjak.

Betisov stoper Chadi Riad, koji je u prvom susretu skrivio kazneni udarac kojeg je u pogodak pretvorio Bruno Petković, vjeruje u pozitivan ishod sutrašnje utakmice.

"Dinamo je dobra ekipa, ima odlične igrače. Imali smo nesreću da smo izgubili prvu utakmicu, ali svjestan sam snage i kvalitete naše momčadi i vjerujem u pozitivan uspjeh," kazao je.

Parter u obrani bit će mu Marc Rocca.

"Miran sam, dobro surađujemo i vjerujem kako ćemo to i sutra pokazati. Svakome se može dogoditi loš dan. U prvoj utakmici sam igrao rukom, a iz toga moram izvući pouku. Sutra je nova utakmica i vjerujem u naš uspjeh," zaključio je Riad.