SAGA SE NASTAVLJA

HNS pokrenuo disciplinski postupak protiv Petkovića, prijeti mu kazna

15.02.2024 u 18:58

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez pokrenuo je disciplinski postupak protiv igrača Dinama i hrvatskog reprezentativca, Brune Petkovića, zbog počinjenja prekršaja iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a, vezano uz točku V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova.

'Postupak je pokrenut uslijed Petkovićeve izjave na konferenciji za medije GNK Dinama uoči gostovanja u Sevilli protiv Betisa, u kojoj se osvrnuo na medijski istup tadašnjeg izbornika mlade hrvatske U-17 reprezentacije, Roberta Jarnija.

Točkom V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno je da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa', navodi se u priopćenju HNS-a.

Disciplinski pravilnik HNS-a kaže:

'Igrač ili nogometni djelatnik koji vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, nogometnom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu nogometnog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša, kaznit će se:

- igrač:

- novčanom kaznom i zabranom igranja na dvije do šest utakmica.'

Podsjetimo, Petković je Jarnija nazvao klaunom jer je rekao da će u susretu Konferencijske lige između njegovog bivšeg kluba Betisa i Dinama njegove navijačke simpatije biti na strani španjolskog kuba.

[ANKETA] Je li Hrvatski nogometni savez zbog ove izjave trebao dati otkaz Jarniju?

'Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu', rekao je Jarni u intervjuu za Večernji list.

HNS je potom smijenio Jarnija s mjesta izbornika U17 reprezentacije. Nadzornika dalmatinskog niželigaša Mosora iz Žrnovnice Mario Lolić je prijavio Petkovića HNS-ovoj Disciplinskoj komisiji, a onda je stigla i ova reakcija krovne organizacije hrvatskog nogometa.