DONIJELI I DAROVE

'Zagrebaši' uljepšali dan malim bolesnicima u Klaićevoj

12.09.2012 u 21:43

Bionic
Reading

članovi rukometnog kluba Croatia osiguranje Zagreb posjetili su Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici gdje su proveli poslijepodne u druženju s djecom i osobljem bolnice. Predvođeni trenerom Slavkom Golužom i kapetanom Zlatkom Horvatom, bolnicu su posjetili i djecu razveselili braća Tonči i Josip Valčić, David Špiler i Bojan Skoko

Predstavnike hrvatskog rukometnog prvaka srdačno su dočekali privremeni ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb dipl.oec. Osman Kadić i glavna sestra bacc.med.techn. Milka Valpotić.

'Velika je čast što su nam u goste došli rukometni prvaci Hrvatske. Djeca su bila uzbuđena čitav tjedan, a dio onih koji su ranije pušteni kući tražio je da se vrati danas kako bi vas upoznali. Rukometaše pratimo u Klaićevoj, kako CO Zagreb, tako i reprezentaciju', kazala je ispred bolničkog osoblja glavna sestra Milka Valpović, a na njezino pitanje 'kojom smo se medaljom okitili u Londonu', djeca su spremno povikala 'broncom'.

'Znam kako je teško ležati u bolnici i zato vam od srca želim da se što prije oporavite'.

d uha do uha nasmiješen i za šalu sa djecom uvijek spreman bio je trener rukometnog kluba Croatia osiguranje Slavko Goluža koji je djecu i osoblje bolnice pozdravio u ime hrvatskog rukometnog prvaka, ali i nacionalne vrste.

'Veliko nam je zadovoljstvo biti danas ovdje s vama. Čast mi je pred svima vama predstavljati rukometni klub Croatia osiguranje Zagreb, ali i hrvatsku rukometnu reprezentaciju. Hrvatski rukometaši koji igraju u Zagrebu kao i svi oni diljem Europe uvijek se rado odazivaju ovakvim akcijama i uvijek su spremni podijeliti osmijeh', poručio je trener Goluža, a nakon njega okupljenima se obratio i kapetan prve momčadi CO Zagreba Zlatko Horvat.

'Hvala vam što ste nas primili i ovako srdačno dočekali. Kao što je trener rekao veliko nam je zadovoljstvo biti danas s vama. Vi to možda ne znate, ali i ja sam nekada ležao ovdje u Klaićevoj bolnici. Dva sam puta lomio ruku i znam kako je teško biti u bolnici bez roditelja i prijatelja. Ali znam još nešto, koliko god boravak u bolnici bio težak, doktori i sestre koji ovdje rade meni su ga učinili lakšim. Ja vam od srca želim da se što prije oporavite i da se slijedeći put sretnemo na nekoj rukometnoj utakmici', kazao je kapetan CO Zagreba Zlatko Horvat, te potom pozvao suigrače da mu se pridruže u darivanju djece u Klaićevoj bolnici.

Nakon uvodnih riječi i darivanja rukometaši hrvatskog prvaka zadržali su se u zajedničkoj prostoriji gdje su spremno potpisivali autograme, slikali se sa osobljem bolnice i igrali se sa djecom. Na kraju ove humanitarne akcije Zagrebaši su jasno poručili - 'ovo je tek početak, prva od mnogobrojnih humanitarnih akcija u sezoni koja je pred nama'.