PALA CEDEVITA

Zagreb rutinski osigurao finalni nastup

18.02.2010 u 21:09

Bionic
Reading

Nakon Cibone saznali smo i drugog finalista Kupa Krešimir Ćosić. Domaći Zagreb je bio bolji od Cedevite 80:73 te će se tako momčad Denisa Bajramovića boriti s 'vukovima' u gradskom derbiju za prvi trofej sezone

Dok je prvi polufinalni ogled Kupa između Cibone i Zadra obilovao šokantnim preokretima, onaj između Zagreba i Cedevite bio je lišen takve napetosti. Cedevita se držala prvo poluvrijeme, da bi u drugom dijelu 'mravi' ubacili u višu brzinu i na kraju popili Cedevitu i došli do pobjede 80:73. 'Mravi' su odmah na početku drugog poluvremena od 41:41 došli do 53:43 te su do kraja utakmice rutinski održavali prednost.

Najefikasniji u redovima Zagreba bili su Žorić sa 23 poena i deset skokova, Mulaomerović sa 19 poena te Simon sa 14 poena. Kod Cedevite se istaknuo Anderson sa 17 poena i bio je jedini igrač svoje momčadi koji je utakmicu završio s dvoznamenkastim brojem koševa.

Finale Kupa u Trnskom su tako osigurali Cibona i Zagreb, a na rasporedu je u petak.

Junak Zagrebove pobjede Luka Žorić bio je zadovoljan svojom igrom prikazanom protiv Cedevite.

'Iscrpljen sam, morao sam dva puta tražiti izmjenu, ali za finale će biti snage. To nam je najvažnija utakmica, a kad su u pitanju finala šanse su uvijek 50:50'.

Ove sezone je napokon pokazao što zna i jedan je od najboljih centara regionalne lige.

'Napokon sam dobio priliku, a uvijek sam vjerovao da imam kvalitetu. Drago mi je da se publika napokon uključila, otkada sam ja ovdje ovo je prvi puta da su nam skandirali', završio je centar Zagreba.