HR KOŠARKA

Zagreb odlučuje o treneru Androiću, Cibona se pojačava

19.03.2012 u 12:16

Bionic
Reading

U domaću A-1 Ligu za prvaka hrvatski košarkaški klub Cibona, a vjerojatno i Zagreb ulaze sa značajnim promjenama

Zmago Sagadin, trener koji je vodio Helios protiv tri najjača hrvatska kluba, ovako predviđa završnicu našeg prvenstva:

'Dok Cedevita drži najvišu razinu, Cibona se diže, bit će sve bolja, i među njima vidim finale jer Zagreb ima dosta problema i vidljivo pada.'

Kako će se zagrebaši nositi s tim problemima, znat će se večeras, kada se sastaje Izvršni odbor. O čemu će se razgovarati, naznačio nam je poprilično ojađeni predsjednik kluba Davor Jelavić nakon sramotne predstave protiv Širokog (48:72).

'I igra i vođenje igre bili su ispod svakog dostojanstva, pravo sramoćenje, pa moramo mijenjati nešto. Bez obzira na financijske probleme u klubu, ovako ne smijemo prosipati ugled. Sada se možemo postaviti prema igračima i tako da kažemo da za to što pružaju neće biti novca. Odgovoran je i trener koji je djelovao poprilično nemoćno i koji takvim utakmicama sam sebe diskvalificira. Takav poraz ne bi doživjela naša druga momčad pa me čudi šutnja ljudi iz kluba.

Šute jer kao da se boje posegnuti za šok-terapijom. No u Trnskom će morati nešto poduzeti jer Cibona se pojačava igračem (Zack Wright) koji bi mogao biti prevaga. Amerikanac je u posljednjoj utakmici za grčki Rethimno uknjižio 27 koševa, 7 skokova, 5 asistencija i 4 osvojene lopte. Dovoljno zabrinjavajuće čak i za financijski stabilnu, ali zdravstveno poljuljanu Cedevitu.

'Riječ je o dosta dobrom šuteru te o igraču koji odlično rješava situacije jedan na jedan. Fizički je vrlo moćan i točno takav profil igrača treba Ciboni', za tportal.hr kazao je jedan hrvatski trener.