14. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA

Zagreb domaćin eliti; kondicijska priprema, medicina i sport

04.02.2016 u 15:24

Bionic
Reading

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu domaćin je 14. međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša na kojoj niz godina tradicionalno sudjeluju vodeći svjetski stručnjaci i znanstvenici u području kondicijske pripreme, sporta i medicine.

Na znanstveno-stručnoj konferenciji koja nas ove godine očekuje 26. i 27. veljače, svoja znanja i iskustva iz kondicijske pripreme predstavit će najuspješniji svjetski stručnjaci te znanstvenici kao što su Gregory Haff - predsjednik NCSA i profesor na Sveučilištu Edith Cowan u Australiji, Steve Fleck - profesor kineziologije na Sveučilištu Wisconsin – Eau Claire i bivši predsjednik NSCA, Mladen Mihajlović – kondicijski trener srpske košarkaške reprezentacije – viceprvaka svijeta te Francesco Cuzzolin - predsjednik Europske udruge kondicijskih trenera i profesor na Sveučilištu u Padovi koji je u svojoj sportskoj karijeri radio kao kondicijski trener NBA košarkaške momčadi Toronto Raptors.

Dvodnevna predavanja, različite debate te radionice vodit će najistaknutiji stručnjaci iz Hrvatske i regije poput, kondicijskog trenera Hrvatske vaterpolske reprezentacije Pere Kuterovca, kondicijskog trenera srpske nogometne reprezentacije Marka Stojanovića, Marija Tomljanovića kondicijskog trenera hrvatske rukometne reprezentacije i NK Hajduk te brojni drugi stručnjaci kao što su Damir Erceg, Damir Sekulić, Eldin Jelešković, Mirjana Turkalj, Boris Balent, Asim Bradić, Martina Mavrin Jeličić, Mirela Anić i Igor Blažinčić.

U nedjelju, 28. veljače, u sklopu Međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša održat će se međunarodni seminar Prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda, a svoja znanja predstavit će znanstvenici, treneri i eksperti iz područja prevencije i rehabilitacije sportskih ozljeda. Sudionike očekuju predavanja profesora na Sveučilištu Cardiff Metropolitan Rhodri Lloyda, predsjednika zdravstvene komisije Hrvatskog saveza hokeja na ledu Igora Borića, te istaknutih stručnjaka Tomislava Vlahovića, Bojana Radanovića, Nenada Njaradija, Saše Bašćevana, Damira Hudetza i Igora Jukića.

Ovaj stručni skup kojim završava prestižni vikend predstavljanja sportskih znanja u Zagrebu, od velike je važnosti za unapređenje zdravlja sportaša, odnosno prevenciju i rehabilitaciju sportskih ozljeda, zatim unapređenje kondicijske pripreme, a samim time i unapređenje sporta te sportskih postignuća.