NLB LIGA

Zadranima pobjeda imperativ, Cibona želi osvetu

02.01.2009 u 14:09

Bionic
Reading

Subotnje 15. kolo regionalne NLB lige donosi veliki hrvatski derbi između Zadra i Cibone koji će biti igran u dvorani na Višnjiku. I jednoj i drugoj momčadi ovaj sraz puno znači, te oba tabora najavljuju pobjedu

Najveći hrvatski košarkaški derbi ove je sezone posebno važan za obje momčadi jer se bore za bodove koji znače Euroligu. Svaka pobjeda je važna, no ona u međusobnom ogledu je nemjerljiva, posebice stoga što bi Cibona pobjedom u dvorani Krešimir Ćosić gurnula Zadar daleko od onih koji se bore za Final Four.
Netom prije odlaska u Zadar, u Cibonu je pristigao Alan Anderson koji će uskočiti umjesto kažnjenog i, na koncu, otpuštenog Rawlea Marshalla.

'Za nas i njih je ovo važna utakmica, ali ne i presudna. Zadar nas je u prvoj utakmici u Zagrebu zasluženo dobio, a mi se njima želimo osvetiti za to', kazat će u uvodu trener Cibone Velimir Perasović te dodati par riječi o Zadru:

'Još nisu izgubili na svom parketu ove sezone. Napadački su jako talentirana momčad koja je u stanju svakome ubaciti sto poena. Druga karakteristika im je skok u napadu, gdje su jaki. Ja Zadar izuzetno respektiram.'

O izgledima Cibone u Zadru trener Perasović nije htio previše govoriti, tek je ponovio klasičnu frazu:
'Nama je u svakoj utakmici cilj pobijediti, pa tako i u ovoj.'
Što se tiče novopridošlog Andersona, Perasović ne zna koliko može očekivati od njega jer je u Zagreb stigao tek u petak, no kazao je da mu je žao što se Cibona morala riješiti Marshalla:

'Anderson će biti u rotaciji u Zadru, no pitanje je što možemo očekivati od njega. Marshalla nismo htjeli izgubiti. On je nama bio stožeran igrač. No zbog kazne smo se morali rastati. On je praktički protjeran. Više ga nema i nema se smisla više osvrtati za time.'
Dok Cibona zbog trenutno bolje pozicije na tablici utakmicu protiv Zadra očekuje rasterećena, domaćini predvođeni novim trenerom Denisom Pleslićem s imperativom pobjede dočekuju subotnji ogled. Iako je momčad Zadra u Zagrebu u prvom međusobnom ogledu slavila, Cibona im je uspjela pobjeći.

Kao ni njegov kolega na suprotnoj strani, ni trener Zadra ne želi previše pametovati u vezi sa subotnjim okršajem, tvrdeći tek da će se na parketu sve vidjeti.
'Najbitnije je kako ćemo se mi postaviti te da budemo maksimalno koncentrirani', tvrdi Plaslić.
U Zadru je već sad ludnica zbog ovog susreta i sigurno je da će dvorana Krešimir Ćosić biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a prema najavama, i sudionici bi trebali pružiti spektakl.
Utakmica je na rasporedu u subotu u 20 sati.