NEMA PREDAJE

Zadar potpisao britanskog reprezentativca, Sobin sve bliže Višnjiku

17.09.2013 u 11:21

Bionic
Reading

Britanski reprezentativni bek Andrew Lawrence novi je igrač KK Zadra. Za britansku reprezentaciju na Eurobasketu u Sloveniji Lawrence je postizao 10,2 koša po utakmici. U pobjedu protiv Njemačke ugradio je 23 koša. Lawrence je Igrao za Sveučilište Charleston Cougars, a u NBA Ljetnoj ligi je za Washington Wizardse

Posjetimo, još ranije ugovor sa Zadrom je potpisao Amerikanac Scoop Jardine koji pokriva poziciju jedinice. Obojicu uz Zadar veže jednogodišnji ugovor.

Danas bi direktoru kluba na potpis trebao stići još jedan ugovor. U pitanju je ugovor s bivšim centrom Splita Josipom Sobinom s kojim su pregovori otišli jako daleko.

Prošle sezone, Sobin je u utakmicama ABA lige postizao u prosjeku 9,3 poena uz pet skokova i odličnih skoro 60 posto ubačaja za dva poena. Posjeduje odličnu igru leđima košu, a glavni problem mu je izvođenje slobodnih bacanja koja je gađao sa skromnih 19,7 posto.

I Sobin i Lawrence su bili u pregovorima sa Zadrom u ranoj fazi stvaranja momčadi. Kada se činilo da je sve propalo, posebice nakon što se Sobin približio španjolskoj Manresi obojica su opet ušla u igru. Lawrence je već član Zadra, a vrlo brzo to bi mogao postati i Sobin koji bi se na taj način priključio dojučerašnjem suigraču u redovima Splita Filipu Kraljeviću

Dodajmo kako je sve izvjesnije da Marko Car i KK Zadar neće pronaći zajednički interes o suradnji. Igrač bi igrao 'na žeton' do bolje ponude, a klubu to nikako ne odgovara. Struka kluba misli da je dovođenjem Lawrencea riješeno pitanje bekovskog para, iako je očito da momčadi nedostaje izraziti šuter.