ne zvuči dobro

Zabrinjavajuće riječi Matjaža Keka o budućnosti Rijeke nakon ispadanja iz Europe

16.08.2018 u 23:22

Bionic
Reading

Trener Rijeke Matjaž Kek smatra da će ispadanje iz Europske lige imati ozbiljne posljedice i odrediti smjer u kojem će klub krenuti ovog ljeta, što znači da će vrlo vjerojatno morati do rujna prodati neke od svojih zvijezda, a možda će imati i većih problema...

Rijeka je doživjela veliki europski šok ovog četvrtka. Iako su svi vjerovali da će proći dalje protiv norveškog Sarpsborga, odigrala je domaća momčad na Rujevici vrlo slabo i primila gol Mortensena u 83. minuti koji je protivnika odveo na korak do grupne faze Europske lige.

  • +3
Europska liga, 3. pretkolo: Rijeka - Sarpsborg Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Malotko na tribinama je ovaj neuspjeh dobro podnio, a posebno tužan bio je strateg Riječana.

'Čestitam Norvežanima, dali su gol na način koji njima odgovara i to treba poštivati, ali ovo je izuzetno teško za nas. Velike nade smo polagali u Europu i ovo će odrediti smjer u kojem će krenuti Rijeka u narednom periodu,' zabrinjavajuće zvuči izjava Matjaža Keka koja bi mogla značiti da Slovenac na raspolaganju uskoro neće imati postojeći kadar, a možda se Rijeka nađe i u ozbiljnijim financijskim problemima. Dvaput je ponovio da će posljedice ovog poraza biti vrlo konkretne.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

'Mi smo razočarani, ali još gore je što smo razočarali naše navijače koji su u nas vjerovali. Hvala im na podršci,' dodao je najdugovječniji trener u povijesti Rijeke i zakljuučio:

'Na planu igre imali smo problema i protiv Hajduka, kad ne nametneš svoj stil ugre u utakmici onda je uvijek mogućnost da se ovo dogodi. Ako kod kuće ne napraviš šansu iz igre, onda se nemaš čemu nadati u Europi.'