iznenađenje na rujevici

Rijeka neočekivano ispala iz Europske lige: Norvežani bez milosti kaznili jalovost

16.08.2018 u 22:38

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige Rijeka je kod kuće ovog četvrtka neočekivanog izgubila od Sarpsborga golom Mortensena i tako se oprostila od daljnjeg natjecanja...

Rijeka je prokockala veliku priliku ovog ljeta u Europi. Otvorio se ždrijeb momčadi Matjaža Keka prema grupnoj fazi Europske lige, no uspjela je posrnuti već na prvoj prepreci, protiv protivnika koji je strpljivom igrom trijumfirao na Rujevici i prošao dalje.

  • +3
Europska liga, 3. pretkolo: Rijeka - Sarpsborg Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon prve utakmice u Norveškoj imali su Riječani odličnih 1:1 pred uzvrat, no ovog četvrtka na svom stadionu nisu odigrali dobru utakmicu. Tijekom cijelog susreta igrala je domaća momčad pretjerano oprezno, stvarala premalo šansi i na kraju je bez milosti kažnjena.

Riječki ljubitelji nogometa imali su prilike gledati šahovsku partiju dvije momčadi u kojoj su Norvežani tražili svoje šanse iz prekida, a Kekova momčad u par je navrata zaprijetila preko Gorgona i Hebera, ali nedovoljno konkretno.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Onda je došla ta nesretna 83. minuta u kojoj se Mortensen najbolje snašao nakon prekida i zabio pokraj Sluge za vodstvo Sarpsborga.

Rijeci je nakon toga trebao pogodak da bi ušla u produžetak, ali nije ni to uspjela pa su Norvežani ostvarili svoju najveću europsku pobjedu u povijesti i igrat će protiv Maccabija iz Tel Aviva za ulazak u grupnu fazu Europske lige.

Matjažu Keku i Riječanima ne preostaje ništa drugo nego se posvetiti HT Prvoj ligi...

Europska liga, 3. pretkolo:

Rijeka - Sarpsborg 0:1 (Mortensen 83), prva utakmica 1:1