KLADITE SE PAMETNO

Za veliki se derbi vraćaju Bale i Turan

05.02.2014 u 10:08

Bionic
Reading

Godinama je Real s lakoćom rješavao problem zvan Atletico, ali u posljednja dva međusobna susreta slavio je današnji gost

Godinama je Real 'terorizirao' Atletico i 'gazio' ga gotovo sa pola snage, no stvari su se promijenile prošle sezone u finalu kupa igranom upravo na ovom stadionu.

U spomenutom finalu Atletico je iznenađujuće slavio i osvojio kup, a bio je to i znak da se crveno-bijeli mogu nositi s 'velikim dečkima' španjolskog nogometa. Znalo se da je Atletico kvalitetna momčad, ali malo je tko uoči sezone mogao predvidjeti da će nakon više od dvadeset odigranih utakmica držati čelnu poziciju u prvenstvu sa tri boda prednosti u odnosu na Real i Barcelonu.

Ovog vikenda napokon je Atletico samostalno preuzeo vrh kolone. Najveći rivali su kiksali, a crveno-bijeli su se u čast svoje preminule legende Luisa Aragonesa s lakoćom obračunali s inače vrlo dobrim Real Sociedadom. Istog dana Real je gostovao u Bilbau gdje je nakon deset uzastopnih pobjeda u kupu i prvenstvu odigrao neriješeno i povećao zaostatak u odnosu na gradskog rivala.

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


'Atletico je jako čvrsta ekipa i sviđa mi se kako ih je Simeone posložio. Igraju odličan nogomet, prvo se osiguraju natrag, a onda čekaju ubojite kontre. Iako će Simeone tvrditi kako oni nisu kandidati za naslov to radi samo iz razloga da skine pritisak sa svojih igrača, ali njihovi uspjesi više se ne mogu ignorirati i nitko ne može kazati kako su slučajni. U svim su natjecanjima odlični i to je dokaz koliko su opasni i koliko su kvalitetna ekipa. Nama je cilj u prvoj utakmici ne primiti gol, jer bi nam u suprotnom moglo biti vrlo teško u uzvratu' nahvalio je suparnika Carlo Ancelotti.

U prvenstvenom susretu u Bilbau isključen je Cristiano Ronaldo koji će zbog toga možda dobiti nekoliko utakmica kazne, ali kazna se neće odnositi na današnji susret, te će Portugalac biti u sastavu. U odnosu na prvenstvo Real će danas biti jači za oporavljenog Garetha Balea koji bi prema najavama trebao igrati od prve minute.

Najveće promjene kod domaćina dogodit će se u obrani i na golu. U kupu će tako već tradicionalno braniti Iker Casillas, dok će na bekovima umjesto Marcela i Daniela Carvajala biti Alvaro Arbeloa i Fabio Coentrao. Stoperi se neće mijenjati i na tim će pozicijama biti Pepe i Sergio Ramos. Izvan pogona zbog ozljede je i dalje Sami Khedira.

Promjena će biti i kod Atletica, a dvije su posebno značajne. Dobra je vijest oporavak Arde Turana koji se nakon par dana vraća u početni sastav, dok je loša vijest ozljeda Davida Ville koji će propustiti veliki derbi. Izvan pogona kao i za vikend ostaju bek Filipe Luis i veznjak Tiago Mendes kojeg nema od ranije.

Simeone je u najavi teret favorita prebacio na domaćina:

'O kakvim titulama pričate, nismo mi nikakvi favoriti za bilo koji naslov. Mi cijele sezone naporno radimo i šutimo, a tako ćemo i nastaviti. To je najbolji recept za uspjeh i zato odbijam pričati o titulama. Treba se samo koncentrirati na igru. Mislim da je Real u ovom derbiju favorit, ali jednom kada lopta krene sa centra sva predviđanja padaju u vodu. Madrid definitivno ima argumente za biti favorit, ali to ne znači da će im biti lako to i dokazati na terenu.'