milijunska investicija

Za njega krize nema; vlasnik LA Clippersa za 400 milijuna dolara kupio legendarnu dvoranu

05.05.2020 u 12:48

Bionic
Reading

Vlasnik američke profesionalne košarkaške NBA momčadi Los Angeles Clippersa Steve Ballmer kupio je za 400 milijuna dolara staru dvoranu gradskih rivala Lakersa Forum kako bi u susjedstvu mogao izgraditi novi dom za svoj klub

Trenutačno Clippersi dijele Staples Center s Lakersima i hokejašima Los Angeles Kingsa, no Steve Ballmer odlučio je kako Clippersi neće igrati u Forumu, nego će na zemljištu u neposrednoj blizini izgraditi novu dvoranu kapaciteta 18.000 mjesta za cijenu od milijardu dolara. Izgradnja će započeti 2021., a Clippersi bi se u nju trebali useliti 2024. godine.

Forum će se koristiti samo za glazbena događanja, a njime će upravljati novoformirana tvrtka Forum Entertainment LLC.

'Uzbuđeni smo što je Forum postao dio naše obitelji. Imati takvu dvoranu u neposrednoj blizini novog doma Clippersa daje nam priliku da još više razvijemo Inglewood', izjavio je predsjednik poslovnih operacija u Clippersima Gillian Zucker.

Bivši izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer je kupio Clipperse 2014. godine za dvije milijarde dolara, a prema Forbesu njegovo bogatstvo iznosi 66.6 milijardi dolara po čemu je drugi najbogatiji vlasnik nekog NBA kluba. Bogatiji je samo vlasnik Brooklyn Netsa Joseph Tsai.