ZADNJA STEPENICA

Za Ligu prvaka 'modri' moraju proći Malmö

05.08.2011 u 11:40

Bionic
Reading

Nakon uspješno apsolviranog trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, dinamovci su s nestrpljenjem očekivali današnji ždrijeb kako bi doznali koga će morati pobijediti da bi ušli u najelitnije klupsko natjecanje. Suparnik im je švedski Malmö

Prolaskom HJK Helsinkija, trener Jurčić i igrači već su početkom kolovoza osigurali mirnu europsku jesen. No, ni trener, ali ni igrači, kojima za vrat puše i izvršni predsjednik Zdravko Mamić, tu ne misle stati. Želja im je preskočiti i četvrto pretkolo, odnosno švedski Malmö, te osigurati sudjelovanje u najelitnijem klupskom natjecanju, Ligi prvaka.


Šveđani su u drugom pretkolu bili su bolji od Torshavna (2:0 i 1:1), a u trećem pretkolu od Glasgow Rangersa našeg Nikice Jelavića. U prvoj su utakmici u Škotskoj igrači Malmöa slavili 1:0, a na svom su travnjaku odigrali 1:1, iako je goste u vodstvo doveo upravo Jelavić. Međutim, u vrlo nervoznoj utakmici, s mnoštvom kartona, a koju su Škoti završili s dva igrača manje (Šveđani s jednim), Šveđani su uspjeli proći u ovu fazu natjecanja.

U prvoj utakmici, koje se igraju  16./17. kolovoza, domaćin je Dinamo. Uzvrat je na rasporedu 23./24. kolovoza u Malmöu.

Podsjetimo, Malmö vrijedi 17,9 milijuna eura, a najskuplji igrači su Ricardinho i Larsson sa po 2 milijuna eura.

Ždrijeb 4. pretkola:

Dinamo - Malmö
Wisla - Apoel
Maccabi (H) - Genk
Kopenhagen - Viktoria Plzen
BATE - Sturm
OB - Villarreal
Twente - Benfica
Arsenal - Udinese
Bayern - Zürich
Lyon - Rubin