POSTOJI ŠANSA

Za Leicesterovo novo europsko čudo mora se dogoditi – ovo!

16.03.2017 u 18:21

Bionic
Reading

Leicester City iznenadio je sve plasmanom u četvrtfinale Lige prvaka, no da bi otišao korak dalje morat će mu pomoći ždrijeb u Nyonu. Protiv Borussije Dortmund, Monaca i Atletica imao bi solidnih izgleda...

Shakespeareove 'lisice' izbacile su favoriziranu Sevillu s ukupnih 3:2 u osmini finala elitnog klupskog nogometnog natjecanja, prekinuvši pritom veliku seriju trijumfa Andalužana u nokaut europskim utakmicama.

  • +7
Uzvratna utakmica osmine finala - LP-a, Leicester - Sevilla Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Carl Recine

Iako se bori za opstanak u Premiershipu Leicester City ostao je jedini engleski predstavnik u Ligi prvaka pa se na Otoku pitaju može li se ponoviti prošlogodišnja bajka iz domaćeg prvenstva pa da 'lisice' odu do kraja i u Europi?

U to je teško vjerovati, jer s obzirom na ovogodišnju formu teško da Leicester može uspješno igrati protiv Bayerna, Barcelone, Reala i Juventusa koji su zaista klasa iznad u ovom trenutku. No, u petak bi ždrijeb u Nyonu mogao malom klubu pomoći i dati mu šansu za plasman u polufinale, što bi bilo ostvarenje u rangu osvajanja naslova, s obzirom na igrački kadar koji Ranierijev nasljednik Craig Shakespeare ima na raspolaganju.

Ako je mogao ravnopravno parirati Sevilli, Leicester definitivno može i s Atleticom koji u Primeri kaska za Sampaolijevom momčadi i ove sezone pokazuje dosta slabosti. Družina Diega Simeonea definitivno bi imala posla s aktualnim engleskim prvakom, jednako kao i Tüchelova Borussia Dortmund koja također ne briljira u Bundesligi i djeluje sasvim pobjedivo.

Niti Monaco ne bi bio nepremostiva prepreka. Subašićevi suigrači prezentiraju ove sezone najefikasniji nogomet u Europi, ali protiv Cityja kojeg je ove sezone Leicester glatko dobio kod kuće bile su vidljive i mnoge slabosti kluba iz Kneževine koji ne igra na jednakom nivou svih 90 minuta utakmice.

U svakom slučaju, Leicester je bio i ostao hit europskog nogometa, a njegove dvoboje četvrtfinala Lige prvaka ljubitelji nogometa sa zanimanjem će pratiti, protiv kog god bili...