VRUĆE U BORDEAUXU

Za Hrvatsku - u gipsu i na štakama

21.06.2016 u 15:14

Bionic
Reading

Baš kao što smo i očekivali, atmosfera je i u utorak do ranih popodnevnih sati, na vrućih 30 °C u Bordeauxu bila – vesela i opuštena

No, za razliku od St. Etiennea gdje je bilo i hladnije, a utakmica počinjala čak tri sata ranije, živost na ulicama Bordeauxa bila je u skladu s vremenom – uspavana i malo je kasnila. Vjerojatno su se oni najbučniji odmarali od večeri ranije pa se glavna turistička zona, šetnica na Rue St. Catherine počela puniti tek oko 14 sati.

Noć je definitivno pripala Hrvatima, dok je prijepodne proteklo u dominaciji Španjolaca. No, nije ni čudo jer među njihovim su navijačima bili i roditelji s malom djecom, poput obitelji iz Madrida koja je malenog, devetomjesečnog Raula privikavala na navijačku atmosferu.

Naši su pristizali polako, a ako nisu bili umorni od noći ranije, imali su drukčijih problema. Baš kao i navijač iz Osijeka koji je u ponedjeljak doživio nezgodu te je hitno morao gipsati nogu.

'Pukla mi je kost u stopalu. Imao sam nezgodu, pao sam niz stube, a osim gipsa, dali su mi i štake. Nadam se samo da će na ulazu u stadion imati razumijevanja', rekao nam je ponosni Osječanin, oslonjen na dvije prijateljice.