popisi su blizu

Za Euro u Njemačkoj Dalić i kolege još ne znaju najvažniju stvar; evo što traže Uefu

09.04.2024 u 15:46

Bionic
Reading

Mjesecima je glavna tema među izbornicima reprezentacija, koje su izborile nastup na Europskom nogometnom prvenstvu, ukupan broj igrača koje smiju voditi na turnir

Naime, od prije je poznato kako su čelni ljudi Uefe donijeli odluku kako se na snagu vraća pravilo o 23 igrača, koje je bilo na snazi prije pandemije koronavirusa.

No, na Uefinoj radionici u Düsseldorfu, gdje su sudjelovali izbornici sve 24 reprezentacije – među kojima je bio i Zlatko Dalić - koje sudjeluju na Euru u Njemačkoj, tražili su da se broj igrača koje vode na turni poveća na 26. Glavni razlozi? Naravno, šira rotacija, ali i prilika da se neki igrači odmore nakon jako napornih klupskih sezona te velikog broja ozljeda.

Podsjetimo, Euro se ove godine igra u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja, a odluka o broju igrača koje izbornici vode na turnir bit će poznata 22. travnja kad posebna Uefina komisija za reprezentativni nogomet – uz odobrenje Izvršnog odbora - donese konačnu odluku.

Doznaje se kako su od svih izbornika najglasniji i najuporniji da im se omogući da na Euro vode po 26 igrača bili engleski i nizozemski stručnjaci, Gareth Southgate i Ronald Koeman.

  • +35
Egipat - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL