CH Split Open

Hrvatski tinejdžer Dodig zablistao; dobio je tenisača koji je bio 38. na svijetu!

09.04.2024 u 14:09

Bionic
Reading

Hrvatski 18-godišnji tenisač Matej Dodig (ATP - 420.) pobijedio je 26-godišnjeg Slovaka Alexa Molčana (ATP - 157.) sa 6-2, 6-4 i plasirao se u drugo kolo Split Opena, turnira iz serije ATP Challenger 75, koji se održava na splitskim Firulama

Za Osječanina je to druga pobjeda u karijeri na ovoj razini turnira, a prvu je ostvario prije tri tjedna na Challengeru u Petrčanima, kad mu je austrijski Hrvat Filip Mišolić predao meč kod rezultata 7-6 (2), 5-2 za Dodiga.

Nema sumnje da je današnji trijumf protiv Molčana jedna od najznačajnijih pobjeda za mladog hrvatskog tenisača, jer je Slovak prije dvije godine bio na 38. mjestu pojedinačne ATP ljestvice.

Dodig je prvi set prelomio u trećem gemu, kad je po drugi put oduzeo servis Molčanu u gemu koji je imao čak osam izjednačenja, a Osječanin je iskoristio sedmu priliku za 'break'. Slovak je uspio vratiti jedan 'break' zaostatka i smanjiti na 4-2, ali je Dodig već u sljedećem gemu ponovno slomio suparnikov servis i mirno priveo kraju prvu dionicu meča.

Matej je do novog 'breaka' došao u prvom gemu drugog seta, a to mu je bilo dovoljno za pobjedu. Molčan je imao jednu priliku za 'break' u šestom gemu drugog seta, ali se Dodig izvukao osvojivši tri poena zaredom. Kad je servirao za pobjedu, Osječanin je izgubio tek jedan poen.

Dodigov suparnik u meču za plasman u četvrtfinale bit će 20-godišnji Poljak Maks Kašnikowski (ATP - 253.) koji je u prvom kolu svladao Čeha Zdeneka Kolara (ATP - 226) sa 6-1, 6-2.

U utorak će mečeve prvog kola odigrati i preostala dvojica hrvatskih predstavnika u glavnom ždrijebu Split Opena. Splićanina Luku Mikruta (ATP - 500.) čeka okršaj s bosansko-hercegovačkim predstavnikom Damirom Džumhurom (ATP - 126.), dok će Duje Ajduković (ATP - 117.) igrati protiv Čeha Jonasa Forejteka (ATP - 375.) koji je prije tri tjedna bio polufinalist Challengera u Petrčanima.

CH Split Open - 1. kolo

  • Lukas Meumayer (AUT) - Mathys Erhard (FRA) 6-3, 6-2
  • Michael Geerts (BEL) - Lorenzo Rottoli (ITA) 7-6 (2), 6-1
  • Maks Kašnikowski (POLJ) - Zdenek Kolar (ČEŠ) 6-1, 6-2
  • MATEJ DODIG (HRV) - Alex Molčan (SLK/7) 6-2, 6-4
  • Marko Topo (NJEM) - Felix Gill (VBR) 6-2, 7-6 (2)
  • Benjamin Bonzi (FRA) - Santiago Rodriguez Taverna (ARG) 6-2, 6-2