I ODMAH SMJENIO TRENERA

Xamax prodan čečenskom tajkunu

13.05.2011 u 09:54

Bionic
Reading

Švicarski nogometni prvoligaš Xamax prodan je čečenskom tajkunu Bulatu Čagajevu koji je odmah uručio otkaz treneru Didieru Olle-Nicoleu

Čagajev je kupio klub iz Neuchatela od Sylvia Bernasconija, no nije objavljen iznos transakcije. U svom prvom obraćanju javnosti Čagajev je obećao kako će pokriti dugove kluba, najavivši osvajanje naslova prvaka, te ulazak u Ligu prvaka.

Međutim, prije svega Xamax mora izboriti prvoligaški spas jer se trenutačno nalazi na osmom mjestu ljestvice sa 30 bodova, samo dva boda više od posljednje Bellinzone.

"Sada je ključno izboriti ostanak u klubu. Nakon toga planiramo bitno pojačati momčad," najavio je novi predsjednik kluba Andrej Rudakov.

Švicarski mediji su rezervirano popratili promjenu vlasničke strukture u klubu, a oprezni su i navijači jer se vrlo malo zna o porijeklu novca novog vlasnika. Čagajeva se povezuje s čečenskim predsjednikom Ramzanom Kadirovim.

Godišnji proračun kluba je do sada iznosio 12 milijuna dolara. Xamax je osnovan 1970. godine spajanjem dvaju klubova Cantonala i Xamaxa. U povijesti je dva puta bio prvak (1987, 1988), a četiri puta je igrao u finalu kupa i sva četri puta izgubio. Jedan od trenera Xamaxa bio je i bivši hrvatski izbornik Miroslav Blažević.