protivnici 'modrih'

Wolfsberger slavio uoči utakmice s Dinamom; domaća pobjeda Feyenoorda, dok je CSKA neočekivano remizirao

22.11.2020 u 19:36

Bionic
Reading

Suparnici zagrebačkog Dinama u Europskoj ligi, Wolfsberger i Feyenoord su ostvarili gostujuće pobjede u nacionalnim prvenstvima, dok je moskovski CSKA remizirao...

Wolfsberger, kod kojeg će Dinamo u četvrtak gostovati, u subotu je na gostovanju pobijedio Altach 2:0, a golove su zabili Eliel Peretz (73) i naš Dario Vizinger (79).

Wolfsberger je trenutačno sedmi s devet bodova, 10 manje od vodećeg Salzburga.

Feyenoord je u susretu 9. kola nizozemskog prvenstva u nedjelju na gostovanju pobijedio Fortunu Sittard 3:1.

Fortuna je povela već u prvoj minuti golom Ziana Flemminga, a novi problemi za goste stigli su u 13. minuti kada je isključen Orkun Kokcu. Međutim, Feyenoord je i s igračem manje okrenuo rezultat, a strijelci su bili Marcos Senesi (34) i Steven Berghuis (45-11m, 90-11m).

Momčad iz Rotterdama je ovom pobjedom skočila na treće mjesto ljestvice s 21 bodom, što je samo bod manje od Ajaxa i Vitessea.

  • +14
Dinamo - Wolfsberger, 3. kolo Europske lige, 2020/21. Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

Moskovski CSKA je u ranije odigranom susretu odigrao 1:1 protiv Sočija, ali zadržao vodstvo na ljestvici ruskog prvenstva.

CSKA je poveo već u 5. minuti golom Arnora Sigurdssona, a izjednačio je Nikita Burmistrov u 23. minuti.

Za CSKA je cijeli susret igrao Nikola Vlašić, dok je Kristijan Bistrović ušao u igru u 69. minuti. Kod gostiju je od 83. minute igrao Marko Dugandžić, bivši napadač Osijeka.

  • +32
CSKA - NK Dinamo, nogomet, 2. kolo Europska liga, 29.10.2020. Izvor: Profimedia / Autor: Alexander NEMENOV / AFP / Profimedia

CSKA vodi na ljestvici s 32 boda, bod manje ima Zenit, a treći je moskovski Spartak s 29 bodova.

U susretima 4. kola K skupine UEFA Europske lige u četvrak se u Klagenfurtu sastaju Wolfsberger i Dinamo, dok će CSKA u Moskvi ugostiti Feyenoord.

'Modri' vode na ljestvici s pet bodova, Wolfsberger i Feyenoord imaju po četiri boda, a CSKA dva.