gauff je hit

Wimbledon ne prestaje pričati o čudesnoj klinki: Već s 15 godina može pobijediti svakog

04.07.2019 u 10:42

Bionic
Reading

Nakon što je na impresivan način svladala Venus Williams i Magdalenu Rybarikovu, Cori Gauff nastavlja biti najveća atrakcija ovogodišnjeg Wimbledona, a polako joj raste samopouzdanje i bit će je sve teže zaustaviti…

Najljepša teniska priča godine započela je u kvalifikacijama kada je američka 15-godišnjakinja rodom iz Atlante bez izgubljenog seta pobijedila tri puta, a ljubitelje tenisa zadivila je lakoća kojom osvaja igre na svoj početni udarac, kao i njezino kretanje te čvrsti udarci s osnovne linije.

  • +3
Cori Gauff u Wimbledonu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Protiv peterostruke pobjednice Venus Williams također je glatko pobijedila na otvaranju glavnog ždrijeba, a posebno impresivna bila je ove srijede u 2. kolu protiv Magdalene Rybarikove koju je svladala 6:3, 6:3, bez da je dopustila ijednu priliku za 'break' na svoj servis.

'Sada vjerujem da mogu pobijediti protiv svakog i svejedno je s kim igram,' samouvjereno je izjavila Cori Gauff poslije trijumfa, svjesna da ima velike izglede u sljedećem dvoboju protiv stasite Slovenke Polone Hercog koju trenira naš Željko Krajan.

Iako je iznimno mlada, Cori je već pokušavala kvalificirati se na Grand Slam turnire u New Yorku i Parizu, ali nije uspjela, no prošlogodišnja osvajačica juniorskog Roland Garrosa kao da je preko noći sazrjela i postala prijetnja i onima najboljima.

'Vjerujem da se stvari događaju s razlogom. Rekli su mi da će moje vrijeme doći ako ću naporno raditi. U zadnje vrijeme nije se mnogo toga promijenilo u mojoj igri, samo mentalni pristup,' naglasila je djevojka koju zovu Coco i mogla bi zavladati tenisom već za nekoliko godina, jer ima udarce koje sadašnja generacija najboljih tenisačica svijeta ipak ne posjeduje. Prije svega servis.

Nastupi Gauff na Wimbledonu izazvali su toliku pažnju u teniskom svijetu da ju je njezin idol Roger Federer potražio prije meča u srijedu i zaželio joj sreću. Sljedeći okršaj s Hercog ima u petak, a malotko bi se kladio protiv Cori, s obzirom na razinu tenisa koju prezentira.

Zanimljivo, posljednja 15-godišnjakinja koja je osvojila Wimbledon bila je Charlotte Dod 1887. godine, a ako Cori ode do kraja, postala bi najmlađa osvajačica Grand Slama u povijesti i srušila rekord star čak 132 godine. No, mnogo je još izazova na tom putu...