GAUFF U 3. KOLU

Strašna 15-godišnjakinja i dalje radi čuda u Wimbledonu: To mora da je buduća vladarica tenisa

03.07.2019 u 22:16

Bionic
Reading

Mlada američka tenisačica Cori Gauff ponovo je zadivila ljubitelje tenisa ove srijede, pobjedivši u 2. kolu Wimbledona Magdalenu Rybarikovu rezultatom 6:3, 6:3, čime je potvrdila da je daleko najveći talent viđen u tenisu posljednjih godina...

Briljantna 15-godišnjakinja nastavlja raditi čuda u Wimbledonu. Nakon što je prošla tri kola kvalifikacija bez izgubljenog seta, isto se nastavlja i u glavnom turniru gdje je izbacila na otvaranju peterostruku pobjednicu Venus Williams, a ove srijede se poigrala i s dvostruko starijom Magdalenom Rybarikovom.

  • +3
Cori Gauff u Wimbledonu Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Gauff je morala cijeli dan čekati na početak svog meča, s obzirom da su se oduljili oni koji su bili na rasporedu ranije, no niti to je nije izbacilo iz takta.

Protiv 30-godišnje Slovakinje koja je dva dana ranije svladala opasnu Arinu Sabalenku dominirala je Cori u svim segmentima igre, a posebnu štetu radila je svojim bekhendom, dok je i prvi servis bio iznimno ubojit te nije dopustila niti jednu 'break' loptu u cijelom meču. Napravila je samo deset neprisiljenih pogrešaka.

Gauff je na kraju trijumfirala rezultatom 6:3, 6:3 i igrat će u sljedećem kolu protiv Slovenke Polone Hercog, a mnogi će vidjeti juniorsku pobjednicu Roland Garrosa kao favoritkinju, iako do prije par dana gotovo nitko nije čuo za nju.

U svakom slučaju, ženski tenis dobio je novu zvijezdu koja bi mogla zavladati na najvećim turnirima još u svojim tinejdžerskim danima...

Wimbledon, 2. kolo:

Gauff – Rybarikova 6:3, 6:3