POVRATAK U KOPAČKE

Vratio se Psiho: Legenda s 53 godine našla novi klub

28.01.2016 u 20:18

Bionic
Reading

Bivši engleski nogometni reprezentativac Stuart Pearce vratio se nogometu sa 53 godine potpisavši ugovor za Longford, amaterski klub iz istoimenog sela 180 kilometara zapadno od Londona.

Pearce ili 'psiho' kako je glasio njegov nadimak za igračkih dana, vratio se u kopačke 13 godina nakon što je završio karijeru.

Longford se natječe u lokalnoj Gloucester Northern Senior ligi i izgubio je svih 18 utakmica ove sezone uz razliku pogodaka 1-179. Zbog toga je prozvan 'najgorim engleskim klubom'.

'Karijeru sam započeo u amaterskom klubu Wealdstone i radujem se povratku u svoju mladost. Biti će to neobično iskustvo,' kazao je Pearce koji je tijekom karijere igrao za Manchester City, West Ham, Newcastle United, Coventry City i Nottingham Forest, dok je za englesku reprezentaciju upisao 78 nastupa. Nakon prestanka igračke karijere bio je trener Manchester Cityja, engleske U21 reprezentacije, te britanske olimpijske reprezentacije.

'Nadam se kako će nam Pearce pomoći i posložiti našu obranu. Dobili smo veliko pojačanje i svi u klubu smo oduševljeni,' kazao je menadžer Nick Dawe.